Oceni objavo

Vrtec na snegu

V ponedeljek, 8. 1. 2024, so se otroci iz Vrtca Kidričevo in Vrtca Cirkovce z vzgojiteljicami odpravili na zasnežena pobočja Areha, kjer je potekal smučarski tečaj.

Bolj kot smo se bližali vrhu, bolj nas je spremljala snežna idila sveže zapadlega snega. Ko smo prispeli, smo se najprej naužili snega in se na njem poigrali. Igro na snegu so prevzeli člani Smučarskega kluba Ptuj. Učitelji smučanja so vodili dan skozi igro. Vse od prihoda naprej so otroci neizmerno uživali in sprejemali dejavnosti, ki so jih učitelji izvajali. Privajanje na sneg je potekalo postopno, najprej brez smuči, kasneje z eno smučko na eni in potem na drugi nogi, na koncu pa z obema smučema. Na smučanje smo odhajali cel teden. Iz dneva v dan je bilo možno videti napredek. Otroci so se naučili zaustavljanja. Povzpeli so se na trak, kjer so se preizkusili na nekoliko večji strmini. Iz ure v uro in iz dneva v dan je bilo na strmini več otrok. Bolj kot se je bližal konec tedna, večje je bilo navdušenje in znanje otrok. Otroci so vsak dan odhajali domov z nasmehi na obrazih in komaj čakali na nov dan.

Zadnji dan, v petek, 12. 1. 2024, so otroci že spretno izvajali vožnjo mimo stebričkov. Po končani vadbi na snegu so vsi udeleženci dobili čestitke in zaslužene medalje. Vso njihovo znanje smo nagradili z bučnim aplavzom, dan pa smo zaključili z vriskom, ki je izražal navdušenje otrok nad vrtcem na snegu in znanjem, ki so ga usvojili v tem tednu.

 

Vzgojiteljici Janja Horvat in Suzana Žnider

 

Oglejte si tudi