Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
8°C
JUTRI
19°C
12°C
Oceni objavo

Teden umetnosti v Vrtcu Kidričevo

V tednu med 23. in 29. majem 2022 smo v Vrtcu Kidričevo sodelovali pri projektu Teden umetnosti v šoli in vrtcu, ki je že tretje leto zapored potekal v okviru svetovnega UNESCO tedna umetnosti. Podnaslov letošnjega Tedna umetnosti se je glasil: Umetnost, okolje in človek.

Eno izmed vprašanj, ki je vzbudilo naš umetniški odziv, se je nanašalo na okolje kot prostor bivanja. Mi smo takoj pomislili na gozd, ki se razprostira za našim vrtcem in nas vsakodnevno vabi ter kliče na pustolovščino. Ponuja nam neomejene možnosti za igro, učenje in raziskovanje. Ker je v tem istem tednu potekal tudi Teden gozdov, smo v okviru projekta Vrtec ob gozdu medse povabili gozdarje, ki so nas velikodušno pospremili v gozd. Otroci so jim z radovednostjo sledili in tako gozd doživeli še na povsem drugačen način – opremljeni z informacijami, ki so bile tudi podkrepljene z izkušnjo o tem, kaj je gozd, kaj vse najdemo v njem, o različnih rastlinskih in živalskih vrstah ter o njihovem in našem sonaravnem bivanju. Vse te vtise in doživetja so otroci v sredo, 25. maja 2022, izrazili z ustvarjanjem gozda iz naravnih materialov (vej, storžev, listov, kamnov …), saj je naš vrtec vključen tudi v projekt Ekošola. Vsaka izmed skupin je tako ustvarila svoje unikatno drevo, vsa drevesa skupaj pa so tvorila čisto naš poseben, lep, zelen, čaroben in brezskrben gozdiček, ki je tisti dan krasil betonsko dvorišče pred našim vrtcem.

V omenjenem tednu pa smo obeležili tudi Svetovni dan čebel, in sicer smo skupaj z gozdarjem posadili šmarni hrušici – eno na našem vrtu in eno na zelenici pred vrtcem. S svojim spomladanskim cvetenjem bosta privabljali čebele in metulje, otroci pa jih bodo imeli priložnost opazovati in se neposredno učiti o njihovi pomembni vlogi. Poleg tega pa se bomo lahko sladkali z njunimi sladkimi plodovi.

Vzgojiteljica Polonca Kopušar Mrzel

Oglejte si tudi