Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
30°C
17°C
TOR.
30°C
17°C
4781

Smučarski tečaj v vrtcu Kidričevo

Tudi v tem šolskem letu smo v vrtcu Kidričevo organizirali smučarski tečaj s SK Branik Maribor – smučarska šola Pohorje. Tečaj je potekal od 15. do 19. 1. 2018, udeležilo se ga je 29 otrok iz skupin Veverice in Delfini.

Zjutraj so se otroci ob 7. uri zbrali v vrtcu, kjer so imeli zajtrk. Po zajtrku nas je ob 8.45 avtobus odpeljal na Bellevue, kjer so nas pričakali usposobljeni vaditelji smučanja.

Namen predšolske šole smučanja je, da si otroci pridobijo pomembne spretnosti za razvoj smučarskega znanja (samostojno obuvanje smuči, hoditi z njimi navkreber, se spuščati po položnih nakloninah in varno ustavljati). Samo pridobivanje znanja je bilo zelo pestro, saj so vaditelji z različnimi igrami in vajami popestrili delo na smučišču. Poligon je bil opremljen s pripomočki, ki služijo tako učenju kot zabavi otrok. Vlečni trak je otrokom omogočal samostojno vožnjo na polovico ali sam vrh poligona, strokovno usposobljeni učitelji pa varen spust po poligonu. Poligon je bil dovolj velik, tako da je bilo postavljenih več prog, kar je omogočalo učenje smučanja otrokom z različnim predznanjem. Skozi igro na snegu na primernem terenu za vadbo, ki otrok ne navdaja s strahom, in z uporabo različnih motivacijskih iger so bili tako prvi smučarski koraki povezani z veseljem otrok in zadovoljstvom vseh, ki smo otroke spremljali pri njihovem smučarskem razvoju.

Vsi otroci so osvojili ta začetni tečaj smučanja s spustom po poligonu, kjer so jim učitelji ob zaključku tečaja pripravili progo s štartno listo, jih opremili v drese s številkami in izvedli tekmovanje.

Vrhunec tečaja pa je bil prihod maskote LISIČKE, ki je otroke pričakala na cilju in jih razveselila s POKALI, v katerih je bila vstopnica za adrenalinsko vožnjo s sanmi po Mariborskem Pohorju, kar jih je zelo razveselilo.


Vzgojiteljica Suzana Žnider

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi