Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Obiskala nas je babica Zima

BABICA ZIMA Z BELO GLAVO KIMA:

»KDOR OBLEKE NIMA,

NAJ PRI MENI SE ZGLASI,

TAKOJ PO MERI JO DOBI.«

 

SIVA ROGOVILA SE JE OGLASILA,

MILO JE PROSILA:

»BEL KLOBUČEK RADA BI

IN HALJICO NA GUMBE TRI.«

(Mira Voglar)


V Vrtcu Kidričevo je že zelo živahno. Otroci so v pričakovanju prihoda treh dobrih mož. Priprave so v polnem teku. Izdeluje se dekoracija za hodnike in igralnice. Iz kuhinje bo kmalu zadišalo po slastnih piškotkih, ki jih bodo otroci pripravili skupaj z vzgojiteljicami, nato pa jih bodo s pomočjo prijaznih kuharic tudi spekli. Z njimi se bomo posladkali na naši čajanki.

Seveda v vseh skupinah pišemo pisma Božičku in dedku Mrazu. Da bi prihod dobrih mož lažje dočakali, nas je obiskala babica Zima, ki nam je obljubila, da nam bo nasula nekaj težko pričakovanega snega. V pravljičnem kotičku je pričakala otroke vseh skupin, jim prebirala slikanice z zimsko in praznično tematiko ter se z otroki pogovarjala o bližajočih se praznikih.

Ker pa je to bil čas, ki je sovpadal s prihodom Miklavža, je otroke obdarila z majhnim sladkim presenečenjem. Miklavž jih je pozdravil preko slikanic, otroci pa so mu obljubili, da bodo še naprej pridni, da bodo ubogali vzgojiteljice in starše ter sledili svojim sanjam.


Vzgojiteljica Lilijana Rumež

Oglejte si tudi