Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
26°C
11°C
SRE.
24°C
14°C
3514

Na obisku v muzeju "Štalca" v Kungoti pri Ptuju

V juniju smo se vzgojiteljice in otroci iz skupin Veverice in Delfini skupaj s starši odpravili peš na izlet v Kungoto pri Ptuju. Obiskali smo muzej Štalca, kjer nas je pričakal gospod Mišo Sitar z gospo Jožico. Že drugo leto zapored nas je sprejel z velikim veseljem in nam ob prihodu veselo zaigral na svojo harmoniko.

Ker nas je bilo zelo veliko, smo potrebovali kar nekaj časa, da smo se zbrali vsi skupaj na enem mestu. Ob uvodnem pozdravu je sledila predstavitev muzeja Štalca s prikazom starih kmečkih opravil. Pokazal nam je vrsto pripomočkov, ki so se uporabljali nekoč, ter nam opisal potek dela od zrnja do kruha. Pri opravilih so mu pomagali nekateri atiji naših otrok in vsi skupaj smo ugotovili, da je bilo nekoč veliko težje priti do kruha kot danes. Na koncu predstavitve nas je gospod Mišo pogostil z domačim kruhom in zaseko. Tudi starši so poskrbeli za malico in sladoled. Sledile so tekmovalne igre, ki jih je pripravil gospod Mišo. Otroci so se preizkusili v luščenju koruze in kotaljenju gum. Po zaključku iger je sledila nagrada – vožnja s traktorjem in prikolico, kar je bilo za otroke najzabavnejše. Vožnja je navdušila tako otroke kot starše. Vsi skupaj smo se zelo zabavali, uživali in veselo prepevali, skratka bilo je nepozabno. A to še ni bilo vse. Po koncu vožnje smo stopili v Miševo glasbeno sobo in se preizkusili v igranju bobnov. Otroci so z velikim veseljem igrali in plesali. Nekateri so raziskovali okolico, drugi so se igrali z naravnimi materiali, tretji pa so vzeli v roke metlo in počistili za nami. Zaposlitve nam torej ni zmanjkalo.

Nad muzejem Štalca pa niso bili navdušeni samo otroci. Tudi veliko staršev je povedalo, da niso vedeli za muzej v Kungoti pri Ptuju in da so se imeli lepo. Tako smo ob podpori Vrtca Kidričevo in gospoda Miša Sitarja izvedli zanimivo druženje staršev, otrok in vzgojiteljic. Ob prijetnem druženju je še hitreje napočil čas za slovo. Z otroki, ki jim še vedno ni manjkalo energije, in skupaj s starši smo se z lepimi spomini in nasmehi na obrazih poslovili ter se vrnili proti vrtcu.

 

Vzgojiteljici Suzana Žnider, Anita Medved

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi