Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
12°C
PET.
23°C
15°C
Oceni objavo

Izlet otrok iz Vrtca Cirkovce z vlakom

V torek, 14. 6. 2022, smo se otroci in vzgojiteljic iz skupine Sončki iz Vrtca Cirkovce podali na kratek izlet z vlakom v Kidričevo.

Zjutraj smo se zbrali pri železniški postaji Cirkovce, si napolnili nahrbtnike z malico ter se z vlakom popeljali proti cilju. Pred prihodom vlaka smo na železniški postaji naredili še skupinsko fotografijo. Otroci so nestrpno pričakovali vlak in ugibali, kakšne barve bo. Med vožnjo z zelenim vlakom smo se posedli na rezervirane sedeže in opazovali okolico. V Kidričevem smo se napotili proti Parku mladosti, kjer smo pomalicali, nato pa smo preizkusili naše gibalne spretnosti na tamkajšnjih otroških igralih. Ko se je zanimanje za igrala nekoliko zmanjšalo, smo si privoščili sladoled, nato pa je bil čas, da se odpravimo nazaj proti železniški postaji. Ob povratku v Cirkovce so nam dovolili vstopiti v kabino strojevodje, kjer smo si pogledali, kako poteka upravljanje z vlakom. Bilo je nadvse zanimivo, zato je prav gotovo marsikomu šinilo v glavo, da bi to lahko bil njegov poklic.

Vožnja z vlakom je hitro minila in pred nami je bila še dolga pot peš od železniške postaje do vrtca, kamor smo se vrnili pošteno izmučeni, a polni lepih vtisov z našega izleta.

Otroci in vzgojiteljice

Oglejte si tudi