Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

SREČANJE S KOLESARJEM LUKOM SAGADINOM

SREČANJE S KOLESARJEM LUKOM SAGADINOM

 

V 4. razredu smo se decembra veselili obiska odličnega kolesarja. Luka Sagadin je učenec 9. razreda. V razred smo ga povabili, da bi izvedeli več o njegovem športu, saj velikokrat vidimo v časopisu njegovo ime, ko se uvršča na tekmovanjih zelo visoko.

Konec januarja so na Ptuju izbirali športnika leta 2013. Za najperspektivnejšega športnika leta 2013 je bil izbran prav Luka Sagadin, ki trenira in tekmuje za Kolesarski klub Perutnina Ptuj.

Povedal nam je o treningih, kolesarski opremi, tekmovanjih in načrtih za naprej. Tudi mi mu želimo še veliko športnih uspehov.

Nekateri učenci so zapisali, kar jim je bilo v pogovoru najzanimivejše.

 

Luka Sagadin trenira že 6 let. Ko gre na tekmovanje, ima počitka dva dni. Na stopničkah je bil že vsaj 50-krat. Za kolesarjenje potrebuje: tekmovalno kolo, čelado in rokavice. Ima takšne čevlje, ki se pritrdijo na pedale. Vozil je tudi na kronometer. Letos je na dirki v Komendi padel, ker je deževalo, se mu spodrsnilo in se je zaletel v zid. Ampak je imel srečo, da je vozil s čelado na glavi, ker če je ne bi imel, bi se lahko hujše poškodoval. Pije energijske pijače in je veliko testenin.

Matija Sternad, 4. r.

 

 

 

Luka Sagadin je kolesar. Letos je zmagal v kronometru. Tekmovati je začel v četrtem razredu. Enkrat je v šprintu hudo padel, ampak si je samo zlomil čelado in se opraskal. Ima več kot 50 pokalov. Trenira skoraj vsak dan. Enkrat na teden ima tekmo. Njegova obvezna kolesarska oprema so čelada, oprijeti dresi in čevlji, ki se zataknejo za pedala.

Sanja Gorjup, 4. r.

 

Trenira že šest let s svojim kolesom. Ima čevlje, ki imajo trde podplate. Lahko se pripnejo za pedale in dobro držijo stik s kolesom. Že tri leta je državni prvak v svoji starostni skupini. Dirke so zelo naporne. Pri hujšem padcu se mu je že zlomila čelada, a jo je kar srečno odnesel. Majico ima zračno in takšno, ki vpija znoj. Piti mora veliko tekočine, da nadomesti izgubljeno v napornih treningih. Najbolj naporna dirka je dirka poklicnih kolesarjev po Italiji in tam bi rad nekoč tekmoval.

Martin Kotnik, 4. r.

 

S treningi je začel že v 4. razredu. Med vikendi ima tri tekme. Trenira štirikrat na teden. Zmagovati je začel leta 2010. Obute ima čevlje, ki se zataknejo za pedala. Rokavice mu ščitijo roke, da se pri padcu ne poškoduje. Majica je lahka in vpije znoj, čelada varuje glavo. Tretje leto zapored je državni prvak. Jesti mora testenine, veliko sadja, piti veliko vode. Na treningu spije 3 l vode. Približno 50-krat je stal na stopničkah.

Maša Pernat, 4. r.

 

Doma je v Starošincah v moji bližini. Kolesarjenje trenira že šest let. Za mišice potrebuje tudi druge športe, kot so plavanje, nogomet in košarka. V Terme Ptuj se 15 km pelje s kolesom. Vsak konec tedna ima dve do tri tekme. Le dva meseca v letu nima tekem. Zmagal je na državnem prvenstvu na cestni dirki in na kronometru. Vsak dan v tednu ima trening na kolesu, razen pozimi trenira v telovadnici, fitnesu ali pa teka. Tudi jaz bi rad treniral z njim.

Blaž Žitnik, 4. r.

Oglejte si tudi