Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Pohod ob polni luni

Mentorice planinskih krožkov iz Osnovne šole Cirkovce, Vrtca Kidričevo, Osnovne šole Kidričevo in Podružnice OŠ Lovrenc na Dr. polju ter vodnik Planinskega društva Občine Kidričevo, Jože Vidovič, smo v petek, 10. januarja 2020, organizirali pohod ob polni luni iz Lovrenca na Ptujsko Goro.

Ob 16.30 smo se zbrali ob nogometnem igrišču v Lovrencu. Vreme je obetalo čudovito dogodivščino, saj se je luna pokazala v vsej svoji mogočnosti že takoj na začetku poti. Kmalu se je tudi stemnilo in mali nadobudneži so prižgali svoje svetilke. V zmernem tempu smo v eni uri prispeli na Ptujsko Goro. Na ploščadi pred cerkvijo smo se okrepčali in se hitro odpravili nazaj, ker se je ozračje začelo precej ohlajati. Tudi cesta je bila ponekod spolzka. Ob siju polne lune smo se v precej raztegnjeni koloni srečno vrnili nazaj na izhodišče.

 

Pohoda se je udeležilo precejšnje število planincev – našteli smo jih kar 92. Otroci so uživali na svežem zraku skupaj s svojimi vrstniki, starši in starimi starši. Bravo za starše, ki so uspeli navdušiti svoje otroke, da se udeležijo pohoda in bravo za otroke, ki so uspeli prepričati svoje starše, da so skupaj kvalitetno preživeli prosti čas. Predvsem pa bravo za vse predšolske otroke, saj so samostojno premagali vzpon na Ptujsko Goro.

 

Alenka Brumen

Oglejte si tudi