Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Pekli smo palačinke

V četrtek, 26. 3. 2015, smo pri uri gospodinjstva pekli palačinke. Vsi smo komaj čakali, da mine pouk likovne umetnosti, saj bomo pekli palačinke.

V šolo sem prinesla tri jajca, Uroš pa moko. Gospa učiteljica je prinesla vse ostalo. Pripravili smo posode. Sara je v posodo vlila 1 l mleka, vsak je strl po eno jajce in Uroš je natrosil 500 g moke. Dodali smo sladkor in malo soli. Vse skupaj smo zmešali in masa za palačinke je bila nared. Najprej smo v ponev vlili kapljico olja, malce počakali in gospa učiteljica je spekla prvo palačinko ter pokazala, kako se pečejo. Vsak je poskusil speči palačinko in jo tudi pojedel. Palačinko smo si lahko namazali z nutelo ali marmelado. Bile so zelo slastne. K nam je prišel še četrti razred, ki je poskusil speči palačinke in jih pojedel. Medtem ko smo pekli palačinke, smo v delovnem zvezku reševali učne naloge. Mase za palačinke je zmanjkalo in naredili smo novo. Vsak je spekel še eno ali dve palačinki. Ponudili smo jih še gospodinji Anki in drugim učiteljem na šoli.

Ta dan s palačinkami mi je bil zelo všeč, saj sem se naučila veliko novih stvari.

 

Nela Nahberger, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Pekli smo palačinke

 

V četrtek, 26. 3. 2015, smo pekli palačinke. Ko smo prišli v šolo, smo se jih vsi zelo veselili. Začeli smo z maso za palačinke. Prvo, ki jo je spekla učiteljica, sem pojedel jaz. Potem so si začele peči moje sošolke. Povedale so, da so zelo zelo dobre. Prišel je četrti razred in nas pohvalil glede palačink. Potem smo se zabavali ob peki palačink.

 

Uroš Ovčar, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Pekli smo palačinke

 

V četrtek, 26. 3. 2015, smo peti razred pri gospodinjstvu pekli palačinke. Gospa učiteljica je s seboj v šolo prinesla vse pripomočke in sestavine za peko palačink.

Najprej smo na internetu poiskali recept za palačinke. Potrebovali smo sedem jajc, 1 l mleka, sol, 550 g moke. Ta čas, ko smo mi pripravljali maso, se je ponev že segrela. Učiteljica nam je pokazala, kako jih pečemo, koliko olja damo v ponev in kako na lažji način ugotovimo, kdaj so pečena. Prva je poskusila sošolka Anja. Palačinka ji je odlično uspela. Veliko učencev še nikoli ni poskusilo peči palačink. Zato sprva niso bili prepričani, ali jim bo uspelo. Ampak uspele so vsem in bile zelo dobre. Ko smo si vsi spekli palačinke in jih pojedli, smo povabili še četrti razred. Tudi oni so jih sami poskusili peči. Prav tako kot mi so tudi oni bili navdušeni nad palačinkami. Porabili smo še preostalo maso. Ker smo jih naredili preveč, smo jih še ponudili vsem učiteljicam. Ko je bila ura 12.30, smo začeli pospravljati vse pripomočke. Razred je bil pospravljen in mi smo se siti odpravili na kosilo.

Tako se je naš dan peke palačink končal. Veseli smo doma mamicam povedali, da sedaj čisto sami znamo peči palačinke.

 

Sara Pišek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Pekli smo palačinke

 

Včeraj, 26. 3. 2015, smo pri gospodinjstvu pekli palačinke.

Učiteljica je prinesla različne sestavine in posode. Zagreli smo štedilnik, da bomo kasneje lahko pekli. Začeli smo delati maso. V njo smo dali 1 l mleka, 6 jajc, 500 g moke in sol. Vse skupaj smo premešali in tako je nastala masa za palačinke. Prvo palačinko je spekla učiteljica, vse ostale pa mi. Ko si je vsak spekel eno palačinko, jo je pojedel. Vsi smo prišli na vrsto in začeli peči svojo drugo palačinko. Takrat smo povabili še četrti razred, da so lahko jedli palačinke. Nekateri so si jih sami spekli, drugim pa smo jih mi. Četrti razredi so odšli nazaj k pouku, pri nas pa se je nadaljevala peka tretje palačinke. Pojedla sem tri palačinke in bila zelo sita. Ko smo vse zaključili, nam je ostalo še nekaj palačink. Teh nismo mogli pojesti. Vse smo pospravili in počasi odšli na kosilo. Na jedilniku so bili špageti in uspela sem jih vse pojesti, ampak težko.

Bilo mi je zelo všeč in upam, da bomo to še kdaj ponovili.

 

Anja Klanjšek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Pekli smo palačinke

 

V četrtek, 26. 3. 2015, smo v šoli po dveh urah likovne umetnosti pekli palačinke.

Najprej smo v razred prinesli stvari, ki so potrebne, da naredimo palačinke za cel razred. Uroš, Anja, Natalija in jaz smo najprej tehtali v šolo prinesen papir, medtem se je v razredu grelo nekaj olja v ponvi. Ko smo stehtali papir, smo pospravili tehtnico in odšli v razred. Tam smo najprej začeli pripravljati maso za palačinke. V maso smo dali nekaj moke, sol, mleko, jajca in vse skupaj premešali z metlico. Po pripravi mase smo začeli peči. Prvi je pekel Uroš in nato vsi ostali. Ker je kmalu mase zmanjkalo, smo pripravili novo. Nato pa smo spet pekli od začetka. Ker bi morali imeti pouk, smo zraven delali matematiko in slovenščino. Ker je masa začela ostajati, smo na palačinke povabili še četrti razred. Tudi oni so si spekli svoje palačinke. Kasneje smo naredili še več mase iz sestavin, ki smo jih še imeli. Nekaj časa smo še jedli, potem pa nismo bili več lačni.

Tako se je dan v šoli zaključil. Bilo je super.

 

Sanja Krajnc, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Pekli smo palačinke

 

26. 3. 2015 smo v šoli pekli palačinke. Bile so zelo dobre.

Najprej smo si vse pripravili. Nato smo v posodo vlili 1 l mleka in dodali domačo moko, sol in jajca ter vse skupaj zmešali. Naredili smo prvo maso. Najprej nam je učiteljica pokazala, kako jih speči, potem je vsak sam pekel palačinke. Seveda smo bili vsi na vrsti. Učiteljica je prinesla različne namaze. Ko je vsak pojedel eno, smo poklicali še četrti razred. Nato smo počasi morali zaključiti. Vse smo pospravili in ostale palačinke smo ponudili še drugim. Nato smo odšli na kosilo.

 

Nika Drevenšek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Oglejte si tudi