Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
11°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Sprejem bodočih prvošolcev

V ponedeljek, 5. 6. 2023, smo v OŠ Cirkovce preživeli prav poseben popoldan. Pripravili smo sprejem za bodoče prvošolce.

V telovadnici smo se zbrali učenci 1. a in 1. b razreda, učiteljice, bodoči prvošolci s starši, osmošolke ter gospa ravnateljica. Prvošolci so pod mentorstvom svojih učiteljic pripravili in zelo doživeto odigrali predstavo z naslovom Zajček Tine noče v šolo. Zajček Tine in njegovi prijatelji so bili zelo zabavni. Bodočim prvošolcem so pokazali, kaj vse se bodo naučili v šoli. Zajčka Tineta pa bodoči prvošolčki niso prvič srečali v predstavi. Že na vabilu za to srečanje je krasil naslovnico. Vabila so izdelale osmošolke, ki bodo v novem šolskem letu velike prijateljice prvošolčkov. Z njimi se bodo družile v prostočasnih dejavnostih, na prireditvah, pri pouku, dnevih dejavnosti. Sodelovale so tudi pri pripravi in izvedbi delavnic, ki so sledile po predstavi. Staršem bodočih prvošolcev so se predstavile s pesmico.

ME SMO VRLE OSMOŠOLKE,                     

V NASLEDNJEM LETU DEVETOŠOLKE.

NEKOČ PRVOŠOLKE SMO BILE,

ZDAJ ZA VAS VABILA SMO IZDELALE.

 

PRIŠLE MED VAŠE SMO OTROKE,

VABILA RAZDELILE JIM V ROKE.

DANES Z NJIMI BOMO SE IGRALE,

VODJE DANAŠNJIH DELAVNIC POSTALE.

 

NAŠIH IMEN ŠE NE POZNATE,

A HITRO REŠIMO VAS TE ZAGATE.

CELO LETO BOMO SE SREČEVALI,

MARSIKAJ SKUPAJ NOVEGA SPOZNALI.

Otroci so po predstavi odšli z osmošolkami in učiteljicama v jedilnico, kjer so se posladkali s sveže pečenimi mafini iz šolske kuhinje. Kasneje smo se družili v učilnicah in se zabavali ob opravljanju nalog v različnih delavnicah. Fotografirali smo se z zajčkom Tinetom.

Druženje je hitro minilo in že so po otroke prišli starši. Naše srečanje se je končalo in polni pričakovanj se bomo spet srečali septembra, kot prvošolci.

Nina Valentan in Suzana Menoni - Planinšek

Oglejte si tudi