Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Moj medvedek

Že pred nekaj meseci smo pri uri ročnih del začeli šivati plišaste medvedke.

Najprej nam je gospa učiteljica Andreja Emeršič pokazala nekaj načinov šivanja, da smo se jih še mi naučili. Na začetku smo s kredo na blago obrisali medvedka. Začeli smo šivati, ko smo skupaj zložili dva obrisa. Šivanje je bilo res naporno, a imeli smo srečo, da so na šolski tehniški dan prišle v šolo babice, saj so nam pomagale pri šivanju. Babica je ugotovila, da sem medvedka narobe obrnila, in sva ga morali razparati. Moja babica zelo dobro šiva, saj je nekoč bila šivilja. Ko so že skoraj vsi medvedke končali, sem bila jaz komaj na polovici. Dolgo sem šivala, da sem le končala. Medvedka sem seveda še morala preobrniti. Nesla sem ga domov, da sem mu sešila oblekico in pritrdila gumbe za oči.

Kmalu nam jih je učiteljica ocenila in dobili smo prekrasne ocene pri gospodinjstvu. Tudi slikali smo se s svojimi medvedki.

 

Nela Nahberger, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Moj medvedek

 

Na začetku šolskega leta smo se dogovorili, da bomo sešili medvedke.

V šolo smo prinesli poljubno blago, gumbe, niti, šivanke in polnilo. Z modelom smo si na blago najprej narisali medveda. Nato smo ga izrezali ter začeli šivati. Čez nekaj mesecev so nas obiskale babice, ki so nam pomagale sešiti medvedke. Seveda takrat vsega nismo uspeli narediti, zato smo še naprej sami natančno in lepo šivali. Ko smo že skoraj vse sešili, smo pustili majhno odprtino, skozi katero smo napolnili medvedka s peno. Našili smo mu še usta ter gumbe za nos in oči.

Sedaj ti medvedki izgledajo res čudovito. Prav vsi smo zadovoljni s svojim šivanjem.

 

Sara Pišek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Moj medvedek

 

Nekega dne smo izvedeli, da bomo šivali medvedka. Prinesli smo blago, sukanec in šivanko. Učiteljica nam je dala model medvedka. Nato pa smo ga narisali in izrezali. Kasneje smo ga sešili. To je trajalo kar nekaj časa. Sešitega medvedka smo napolnili z vato. Polnega medvedka smo sešili do konca. Sledilo je še šivanje obraza in oči. Našili smo mu gumbe za oči, nos in usta. To je bilo zelo težko narediti. Za medvedka smo naredili tudi oblačila in jih oblekli. Ko je bil medvedek končan, smo se z njim še slikali.

 

Natalija Kos, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Moj medvedek

 

Pri ročnih delih šivamo. Vsako leto si v 5. c razredu naredijo medvedka.

Ko ga naredijo, si ga lahko vzamejo domov. Mi smo letos pričeli s šivanjem medvedka. Potrebovali smo blago, nit, peno, šivanko in gumbe. Vzeli smo si nekaj blaga in učiteljica nam je dala model za medvedka. S kredo smo ga obrisali in nato izrezali. Pričeli smo s šivanjem. Nekateri so pri tem imeli težave, ker so imeli takšno blago, ki se je zelo težko šivalo. Včasih sem komu pomagala narediti zaključni vozel ali skozi šivanko napeljati nit. Medvedka smo zašili in spodaj pustili majhno odprtino, da smo ga lahko napolnili s peno. Ko smo ga napolnili, smo mu zašili luknjo. Prišili smo mu gumbe, ki so predstavljali oči, nos in usta. Ko smo jih vsi naredili, smo se z njimi slikali. Slikali smo se v dveh vrstah in v krogu.

Zelo smo se zabavali.

 

Anja Klanjšek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Moj medvedek

 

Medvedki so nastajali pri ročnih delih. Najprej smo se učili osnovnih stvari, potem pa težjih, kot je medvedek. Delali smo več ur. Bile so zabavne, saj smo šivali, prišili kakšen gumbek in blago. Za mamice smo iz blaga delali dišeče vrečke, napolnjene z zelišči. Prišle so tudi babice, z njimi smo šivali, izdelovali voščilnice, čestitke in druge lepe izdelke. Medvedke pa smo šivali tako, da smo najprej naredili obris medvedka in ga izrezali, sešili in obrnili, napolnili, naredili usta, nos in očesi ter ga po želji oblekli. Zame so to bili lepi dnevi in prijetne ure ob šivanju.

 

Sanja Krajnc, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Oglejte si tudi