Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
9°C
SOB.
22°C
10°C
Oceni objavo

EKSTRAMOBIL – Ferrari vozek iz OŠ Cirkovce

Letos je v ŠC Ptuj potekalo že 5. srečanje GO-CAR-GO (Bo, kar bo). Prav tako kot prejšnja leta so se ga učenci naše šole tudi letos udeležili. Tokrat so bili pri delu aktivni naslednji učenci: Aljaž Vavken, Žiga Napast, Gregor Štefan Lenart, Jernej Paj, Jan Medved, Žan Medved, Luka Sagadin, Nino Dikavčič in Luka Beranič. K projektu smo se priključili, ker se nam je zdel ponovni izziv za učence in seveda tudi za nas mentorje.

Ideja za letošnji ekstramobil je prišla ponovno s strani učencev, kjer so izbrali avtomobil po vzoru ferrarija. Avtomobil smo izdelovali v okviru interesne dejavnosti skozi celo šolsko leto, najbolj intenzivno pa v aprilu in maju. Avtomobil smo imeli razstavljen v Qlandiji na Ptuju, z njim pa se bodo učenci predstavili tudi na zaključni prireditvi. Posneli so tudi kratek film, kjer so prikazani izseki, kako je vozilo nastajalo, in utrinki s srečanja na Ptuju. Ob izdelavi ekstramobila so se učenci družili, se naučili uporabljati ustrezna orodja in pripomočke ter razvijali občutek za estetski videz izdelka. Veliko izmed teh učencev želi nadaljevati šolanje v strojnih in elektro šolah, ker jih to področje zanima, zato so z zanimanjem in interesom sodelovali pri delu.

Naš avtomobil je na srečanju dosegel 2. mesto v veleslalomu in 4. mesto v slalomski vožnji.

Letošnjega srečanja na Ptuju sta se udeležila gosta Dejan Zavec, boksarski prvak, in Vid Pšajd, dijak 2. letnika strojne šole, ki je tudi lanski državni prvak v kartingu. Za medsebojno srečanje sta si izbrala vsak svoj ekstramobil.

Vid si je izbral naše vozilo in v hitrostni vožnji tudi premagal Dejana Zavca. Tudi v prihodnje želijo učenci sodelovati v tem projektu in že snujejo kakšne nove ideje in zamisli o nadgradnji vozila.

 

Mentorja:
Jožica Jurgec, Ivan Kojc

Oglejte si tudi