Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

OŠ Cirkovce - KEGLJANJE DVEH GENERACIJ

Ob koncu šolskega leta smo učenci 4. razreda odkorakali v središče Cirkovc na kegljaški prostor, kjer naši upokojenci pridno vadijo v podiranju kegljev.

Najprej so nam predstavili kegljišče na viseči krogli, nato pa so pokazali, kako prijeti in vreči kroglo, da bo padlo čim več kegljev. Določena je navidezna pot krogle, da jih pade čim več. Vsak je imel na voljo poskusni met in še pet metov, ki so šteli v končni rezultat.

Kot smo pričakovali, je videti preprosto, v resnici pa je težko prevreči že šest, kaj šele vseh devet belih "ponosnežev" hkrati. Vsi smo se trudili za čim boljši rezultat. Ob kegljanju smo se spodbujali, seštevali točke in se tudi zabavali.

Zahvalili bi se gospodu Mirku Pukliču in njegovi ekipi, ki mu je tudi tokrat pridno pomagala pri pobiranju, da je tekmovanje potekalo kar najhitreje. Ne smemo pozabiti omeniti odličnih uspehov naših kegljačev in kegljačic. Kegljači so na tekmovanju ob letošnjem občinskem prazniku dosegli prvo mesto.

Zdi se nam, da je učencem lepo sodelovati s starejšimi, starejšim pa z otroki. Tako druženje nas oboje bogati in povezuje.

Marija Jurtela, OŠ Cirkovce

Oglejte si tudi