Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Aktivne počitnice na Rogli

Ne boste verjeli – počitnice smo pričeli brez elektronskih naprav!
V ponedeljek, 24. 6. 2019, smo se takoj po podelitvi spričeval odpravili na Roglo. Nekateri prvič, večina učencev pa že tretjič ali celo petič zapovrstjo. Namestili smo se v leseni depandansi Jelka, v večposteljnih sobah. Že prvi dan smo uživali v svežini tamkajšnjega zraka in zaplavali v hotelskem bazenu.


Praznično jutro, 25. 6. 2019, smo pričeli s petjem himne Republike Slovenije v čast naši domovini. Takoj po obilnem zajtrku smo se, tako kot tudi številni pohodniki od blizu in daleč, podali na najmikavnejšo naravno znamenitost Pohorja – Lovrenška jezera. Občudovali smo jezerca na šotnem barju. V njih smo videli plavati zavarovane in ranljive planinske pupke, ki imajo radi hladno vodo. Ob jezercih pa smo opazovali drobne mesojede rastline – okroglolistne rosike ter značilne mini borovce. V naslednjih dneh smo prehodili še več »bisernih« poti in opazovali, kako se kamnina blestnik svetlika v soncu. Podali smo se do Koče na Pesku, prehodili poučno Škratovo pot ter zadnji dan še čutno pot po vrhu Rogle. Po vsakem pohodu smo vestno izpolnjevali in žigosali dnevnike Mladega planinca. Trije učenci so si za redno obiskovanje planin prislužili bronasti znak mladega planinca. Vsako popoldne smo plavali v hotelskem bazenu, v četrtek pa smo čofotali v Termah Zreče. Po toboganih smo se spuščali do onemoglosti – pravzaprav nas je nevihta pregnala v notranje bazene.


Kaj smo še počeli? Nekaj malega so dečki, polni energije, igrali nogomet in košarko. Ostali smo se tisti čas skrivali v senci visokih pohorskih smrek. Vsi smo se večkrat spustili po adrenalinskem sankališču Zlodejevo. Tam smo zapravili še zadnje evre. V sredo zvečer smo se še posebej uredili za disko. Potrebovali smo le močnejši zvočnik, večji prostor in zabava se je pričela.


Ob številnih aktivnostih je čas hitro minil. Tako smo v petek morali spakirati in se posloviti od Rogle. Še prej smo prosili našega odličnega košarkarja Gorana Dragiča za skupno fotografiranje. V Kidričevem so nas pričakali starši, ki so nas močno pogrešali – mi pa njih. Hvala staršem, Planinskemu društvu Kidričevo, Občini Kidričevo in OŠ Kidričevo, ki so nam omogočili prijetem začetek počitnic. Fotografije si lahko ogledate na spletni strani OŠ Kidričevo: www.os-kidricevo.si.


Alenka Brumen

Oglejte si tudi