Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Nepremagljivi na občinskem tekmovanju

V soboto, 25. 5. 2019, smo gasilci PGD Mihovce - Dragonja vas organizirali člansko gasilsko tekmovanje, ki ga domačini imenujemo Memorial Zvonka Jeriča. Tekmovalo je šest moških desetin in ena ženska desetina. V ženski kategoriji so tekmovale članice PGD Jablane in brez konkurence tudi zmagale. V moški kategoriji sta zraven štirih drugih desetin tekmovali tudi dve domači. Tako kot lani so tudi letos postali zmagovalci člani PGD Draža vas. Na drugo mesto so se uvrstili domači člani A, tretje mesto pa je pripadlo PGD Lovrenc na Dravskem polju. Domači člani B so osvojili četrto mesto, peti so bili gasilci iz Jablan, šesti pa gasilci iz Šikol. Vsem tekmovalcem še enkrat iskreno čestitamo. V družbi naših gasilskih prijateljev smo preživeli lepo sobotno popoldne.

Čez nekaj dni smo gasilci hiteli pospravljati majsko drevo, a z eno nogo smo že bili na praznovanju. Na predvečer 90. rojstnega dne tovariša Antona Jeriča, smo ga obiskali na domu in mu krajšali večer ob zanimivem klepetu. Da je bil 90. rojstni dan potrjen, je tovariš Tona vse gasilce iz našega društva povabil v gasilski dom, kjer smo nazdravili okroglemu jubileju.

Veselje in praznovanje se je v Dragonji vasi nadaljevalo s poroko, ki je bila v soboto, 8. 6. 2019. Poročila sta se gasilka iz PGD Mihovce - Dragonja vas in gasilec iz PGD Jablane. Gasilci iz obeh društev smo združili moči ter nevesti in ženinu naredili ogromen slavolok z vodnimi curki.

V soboto, 22. 6. 2019, je v Šikolah potekalo gasilsko občinsko tekmovanje. Gasilci PGD Mihovce - Dragonja vas smo se ga udeležili s štirimi desetinami. V dopoldanskem času sta tekmovali desetini pionirjev in mladine, popoldan pa smo se pomerili člani A in člani B. Pionirjem in mladini je zmanjkalo malo športne sreče, saj so oboji dosegli četrto mesto. Več sreče smo imeli člani A in B. Čeprav je med tekmovanjem »lilo kot iz škafa«, smo dokazali, da smo nepremagljivi v občini. Obe desetini, člani A in B, sta zmagali. Naša nepremagljivost se je letos še enkrat potrdila, kajti obe skupini članov sta na občinskem tekmovanju zmagali tudi v lanskem letu. Veselje ob zmagi smo nadaljevali pozno v noč.

Na pomoč!


PGD Mihovce - Dragonja vas

Oglejte si tudi