Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
1°C
JUTRI
5°C
-4°C
Oceni objavo

Prometne vsebine na OŠ Cirkovce

Letošnje šolsko leto je bilo na naši šoli zelo pestro in uspešno pri prometnih vsebinah in dejavnostih. Z učenci predmetne stopnje in z učenci, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, smo sodelovali pri projektu »Varno na kolesu«. Prav tako pa vsa leta sodelujemo na tekmovanju »Kaj veš o prometu?«, ki nam je letos prineslo odlične rezultate.
V petek, 19. 5. 2023, smo se udeležili finalnega zaključka projekta »Varno na kolesu«, ki je potekal v Ljubljani. Predstavniki naše šole so namreč osvojili posebno nagrado Agencije za varnost v prometu v organizaciji družbe Butan plin za največje število udeležencev, ki so se udeležili športne aktivnosti na kolesu. Pridobili so bon za prometno predstavitev na šoli in kolesarske čelade.

V soboto, 27. 5. 2023, sta se šestošolca Aljaž lešnik in Teo Dobič udeležila državnega tekmovanja »Kaj veš o prometu?«, ki je potekalo v Novi Gorici. Kot najuspešnejša predstavnika na predhodnem področnem tekmovanju na Ptuju sta v Novi Gorici zastopala Podravsko regijo. Aljaž je dosegel zelo dobro 13. mesto, Teo pa prav tako dobro 24. mesto med vsemi udeleženci, ki tekmujejo skupaj od 6. do 9. razreda. Tekmovanje je za mlajše udeležence kar stresno, saj še nabirajo izkušnje pri kolesarjenju po mestih, kjer je veliko kolesarskih stez.

Iskrene čestitke vsem kolesarskim navdušencem ter varno in uspešno kolesarjenje. Naj vam bistro glavo varuje čelada.

Mentorica Jožica Jurgec

Oglejte si tudi