Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Vrtec in OŠ Cirkovce: Tradicionalni slovenski zajtrk

V našem vrtcu in šoli zavzeto sodelujemo pri tem sedaj že vseslovenskem projektu, s katerim otrokom predstavljamo pomen rednega in zdravega prehranjevanja ter jim predstavimo domačo, lokalno pridelano hrano.

V okviru projekta so v vrtcu skozi cel teden potekale številne dejavnosti, kot so: predstavitev čebel in njihovega pomena za naše okolje, izdelovanje čebelic in satja, igranje prstnih iger ter poslušanje in petje pesmi o čebelah. Projekt smo sklenili na letošnji dan slovenske hrane, 19. novembra 2021, ko smo praznično pogrnili mize ter otrokom pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku so si otroci ogledali film Ribiča Pepeta o kranjski sivki, ko nas je kar naenkrat presenetila prava čebelica, ki je z nami zapela in zaplesala ob zvokih Čukov in pesmi Čebelice ter ob ponarodeli Slakovi pesmi Čebelar. Ta dan je tako otrokom kot tudi vzgojiteljicam ostal v lepem spominu.

Tudi v prihodnje si bomo prizadevali za vzgojo zdravih prehranjevalnih navad otrok in spodbujali pozitiven odnos do lokalno pridelane hrane.

Vzgojiteljica Katja Vodošek  

 

Tudi učenci 6. razreda smo v okviru dneva dejavnosti obeležili ta dan.

Po zdravem zajtrku smo se razdelili v dve skupini in pričeli z delom. Ena skupina je z učiteljico gospodinjstva pripravila okusne in zdrave jedi iz ajdove in prosene kaše, druga skupina pa je z učiteljico tehnike izdelala drobne izdelke, ki bodo namenjeni za okrasitev praznično pogrnjene mize. Skupini sta se po določenem času zamenjali in delo nadaljevali po predhodnem dogovoru.

Učenci so bili zelo motivirani in so uživali pri pripravi in nato pri pokušanju hrane.

Učiteljica Jožica Jurgec

Oglejte si tudi