Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
-3°C
JUTRI
4°C
1°C
Oceni objavo

Šola zdravja v Vinici

2. septembra 2023 smo se skupine Šole zdravja iz Kidričevega, Kungote in Lovrenca na Dr. polju udeležile vseslovenskega srečanja »oranžnih«, ki je bilo v Vinici ob Kolpi na Dolenjskem.

Na pot smo se odpravile v zgodnjih jutranjih urah, saj smo se ob 9. uri že zbirali v Vinici, kjer smo ta dan telovadili. Ob prihodu nas je prijazno pozdravila naša predsednica, Zdenka Kavčič, in nam zaželela lep dan. Sodelovale smo skupine iz cele Slovenije, tako da se nas je skupaj zbralo 1700. Velik zelen travnik je zažarel v topli oranžni barvi. Najprej smo pod strokovnim vodstvom opravili vaje 1000 gibov, potem pa je sledil še kulturni program. Bilo je posrbljeno tudi za toplo malico, ki so jo pripravili domačini. Popoldan smo preživeli ob druženju in spoznavanju kraja. Predstavili so nam tudi belokranjske plese, ki smo se jih lahko naučile. Sprehodile smo se ob reki Kolpi in si odpočile v senci. Bile smo presenečene nad urejenostjo kraja. Ogledale smo si grad, ki stoji na vrhu hriba, v njem pa je urejena vinoteka. V vasi je zelo lepo urejena tudi rojstna hiša Otona Župančiča. Dan je hitro minil in ker nas je čakala dolga vožnja do doma, smo se v popoldanskih urah odpravile domov. Bile smo utrujene, a polne prijetnih vtisov, saj smo preživele dan v družbi pozitivno mislečih ljudi. Takšna srečanja nam veliko pomenijo in že se sprašujemo, kdaj bo naslednje.

Zahvaljujemo se Občini Kidričevo za vso podporo in pomoč pri naših jutranjih druženjih. Ob tej priložnosti pa vabimo tudi druge, da se nam pridružijo, saj je pri nas poskrbljeno za gibanje in dobro voljo.                                                                                                                          

Oranžne iz Občine Kidričevo

Oglejte si tudi