Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Šola zdravja Kungota pri Ptuju

Naša skupina bo kmalu praznovala 5. obletnico ustanovitve. Ko pogledamo nazaj, se spomnimo skromnih in nerodnih začetkov, saj so nam nekatere vaje delale preglavice. Sedaj pa se večkrat nasmejimo tem svojim nerodnostim. Naša jutranja druženja si popestrimo še s prijetnim klepetom ob kavici, ob kateri si izmenjamo marsikatero novico ali kakšen dober recept.

Ko smo nekega dne ob jutranji kavici razmišljale še o drugih aktivnostih, je padla ideja, da se podamo na izlet v Koper. Zgodaj zjutraj smo se zbrale na železniški postaji Pragersko, kjer smo vstopile na vlak. Vožnja je trajala res dolgo, ampak nam je čas hitro minil, saj nam ni zmanjkalo tem za klepet. V Kopru nas je pričakal vroč in sončen dan. Seveda smo si najprej privoščile pozno jutranjo kavico. Potem smo se ob ogledu mesta in izložb odpravile na mestno plažo. Hitro smo se preoblekle v kopalke in  zaplavale v toplem morju. Čez nekaj časa pa so se pripodili temni  oblaki in začelo je deževati. Komaj smo se skrile pod streho, da nas ne bi zmočilo. K sreči je hitro nehalo deževati in spet se je prikazalo sonce. Odpravile smo se na kosilo in si privoščile počitek. Popoldan je res hitro minil ob namakanju v morju in klepetu. Proti večeru smo se sprehodile po mestnih ulicah, nato pa smo se odpravile na vlak. Čakala nas je še vožnja do doma, a za nas je kar prehitro minila, saj nam ni zmanjkalo besed in dobre volje. V poznih nočnih urah smo se polne energije vrnile v svoje domove. Seveda je že med potjo padla ideja, da bomo naš izlet še kdaj ponovile.

Naše misli in ideje pa trenutno usmerjamo v pripravo in izvedbo praznovanja ob naši 5. obletnici obstoja. V svoje vrste vabimo vse, ki pogrešajo druženje in gibanje na svežem zraku. Upamo le, da koronavirus ne bo prekinil našega druženja.

Olga Serdinšek

Oglejte si tudi