Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Praznični december v Starošincah

Božična čatovnija je tiha. Ne slišiš je, občutiš jo. Veš, da obstaja. Verjameš vanjo.

(K. A. Milne)

 

Povezanost vseh vaščanov Starošinc je najbolj vidna v prazničnem decembru. Tudi ob koncu leta 2023 ni bilo nič drugače. V začetku decembra smo se vsi vaščani zbrali na prižigu lučk. Snidenje je obogatil program najmlajših iz vrst PGD Starošince, člani društva so poskrbeli za topel napitek, okusen mesni prigrizek je darovala družina Zvonka Čelofige, marsikdo izmed vaščanov pa je s seboj prinesel tudi sladke dobrote. Čarobnost prazničnega decembra je tako zaživela že šesto leto zapored.

Vsekakor je višek doživetja za gasilsko mladino v prazničnem decembru obisk gasilskega Božička na okrašeni gasilski cisterni in v spremstvu nepogrešljivih škratov. V soju luči so tisti, ki vztrajno verjamejo v dobroto prazničnih mož, neomajno vzklikali Božičkovo ime, odrasli pa so za trenutke opustili vsakodnevne skrbi in se prepustili presenečenjem, ki smo jih za zbrane pripravili člani PGD Starošince.

Vsaka zgodba ima začetek, vrh in zaključek. Leta 2023 je PGD Starošince, v tesnem sodelovanju s KO Starošince, prvič vstopilo tudi v sodelovanje s KGD Ptičica, kar z velikim odobravanjem podpira tudi Občina Kidričevo. Skupaj smo v ponedeljek, 25. 12. 2023, in v torek, 26. 12. 2023, pripravili pravi božični spektakel v naši vasi, saj sta nas Jožef in Marija popeljala na pot od Nazareta do Betlehemskih poljan. Starošince, najbolj razsvetljen in praznično okrašen kraj Dravskega polja, so ob tem še bolj zažarele v prazničnem vzdušju.

Člani PGD Starošince vam ob tej priložnosti želimo, da vam mir, veselje in zdravje tudi v novem letu dajejo voljo in pogum za medsebojno razumevanje in dobra dela.

Oglejte si tudi