Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje članic Podravske regije

Spočite in polne elana po poletnem oddihu smo se članice GZ Kidričevo udeležile 34. srečanja članic Podravske regije, ki je potekalo v soboto, 9. septembra 2023, na strelišču Pragersko. Prireditev je tokrat potekala precej blizu našim krajem, zato so se nekatere tja odpravile tudi s kolesi. Izmed 330 članic iz Podravske regije jih je bilo kar 44 iz GZ Kidričevo.
Po uvodnem pozdravu gostiteljev in nagovoru vidnejših regijskih delegatov smo se članice organizirale in vključile v igre, ki so jih za nas pripravili organizatorji. Sodelovale smo pri ročnem pretoku vode po C cevi (žirafin vrat), pri zaporednih premikih na dvignjenih podporah (žejna gosenica) in pri podiranju kegljev z razvitjem C cevi. Na ta vroč poletni dan smo se izmed petnajstihih zvez uvrstile na peto mesto, ki smo si ga z veseljem delile z GZ Gorišnica.

Vzdušje je bilo sproščeno in klepetavo. Članice smo navezovale stike s članicami iz drugih zvez, prehajale med aktivnostmi in se po navijanju okrepčale z okusnim kosilom. Za nas so organizatorji pripravili tudi bogat kulturni program – skeč o skrbi za prihodnost gasilstva in seveda pomenljiv ples izbranih gasilcev GZ Slovenska Bistrica, kateri je po podelitvi priznanj razvnel ozračje. Pričela se je zabava, zaplesale smo v ritmih domačih in tujih pesmi ansambla Glamur, kar je trajalo še dolgo v noč.

Vsako leto se srečanja članic Podravske regije udeleži vedno več gasilk iz prostovoljnih gasilskih društev GZ Kidričevo, kar ni ostalo neopaženo niti na regijskem nivoju. Vsaka izmed nas je ključni člen ekipe – ne le ekipe članic, temveč ekipe društva, ekipe zveze, ekipe ljudi, ki želijo pomagati. Hvala vam za to!

Na koncu izrekam zahvalo in pohvalo predsednici Komisije za delo s članicami GZ Slovenska Bistrica, tovarišici Jožici Pečovnik, in vsej njeni reprezentanci. Hvala za nepozabno doživetje in ves trud pri organizaciji srečanja.

Nasvidenje do naslednjega leta, ko se bomo srečale na prizorišču v GZ Ormož.

Z gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«

Polona Gojkovič

Oglejte si tudi