Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

PGD Apače – občinski prvaki, regijski prvaki in podprvaki

Za nami so veseli in uspešni dnevi in tedni, saj smo bili na tekmovalnem področju uspešni in trud na vajah se je poplačal z odličnimi rezultati, predvsem pri našem podmladku.

Prvi vikend v juniju smo se udeležili gasilske orientacije s 7 ekipami in kar 6 ekip je bilo med prvimi mesti – tako so si zaslužili nastop na regiji. Tekmovanje je letos potekalo pri naših sosedih na Selih, kjer so ponovno dokazali, da so odlični organizatorji.

Rezultati orientacije na nivoju GZ:

Pionirji: 1. in 2. mesto

Pionirke: 2. mesto

Mladinci: 1. mesto

Mladinke: 1. mesto

Pripravniki: 1. mesto

 

18. 6. smo se udeležili regijskega tekmovanja v orientaciji, ki je bilo na Ptujski Gori, kjer so naše ekipe spoznale tudi malo bolj hribovit teren na sami tekmovalni progi. Vse ekipe so se maksimalno potrudile in dosegle odlične rezultate, ekipi mladincev in pripravnikov pa je uspelo osvojiti prvo in drugo mesto, kar pomeni, da so si priborili pravico do nastopa na državnem tekmovanju, ki bo v mesecu septembru.

Rezultati orientacije na nivoju Podravske regije:

Pionirji: 6. in 12. mesto

Pionirke: 4. mesto

Mladinci: 1. mesto

Mladinke: 9. mesto

Pripravniki: 2. mesto

Da pa niso odlični tekmovalci samo naši najmlajši člani, smo dokazali tudi člani, saj smo se v kategoriji Člani A 17. 6. udeležili tekmovanja GZ Kidričevo, ki je bilo v Jablanah, in osvojili odlično 1. mesto ter tako postali občinski prvaki.

 

Glede na dosežke imamo tako še veliko dela čez poletne mesece, saj se bomo pripravljali na državno tekmovanje iz orientacije, kjer bomo vsi skupaj navijali za naše ekipe, da dosežejo čim boljše rezultate.

Letošnje leto smo se z ekipo pionirjev odločili tekmovati tudi v ligaškem tekmovanju Podravske regije, kjer se ekipe v 6 tekmovanjih potegujejo za naslov prvaka regije. Tekmovanja potekajo večinoma čez vikend in so sicer naporna, a z vsakega tekmovanja se vračamo veseli in polni novih izkušenj. Ligaško tekmovanje se zaključi v mesecu septembru in takrat bomo izvedeli tudi rezultate.

Vse naše aktivnosti lahko spremljate tudi na naši FB-strani (PGD Apače na Dravskem polju), kjer redno objavljamo aktualne dogodke in rezultate naših tekmovalcev.

Vsi, ki se nam želite pridružiti in pomagati, ste vabljeni, da postanete naši člani, katere vpisujemo skozi celo leto.

Oglejte si tudi