Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje članov društev "INVALID", povezanih v zvezo "INVALID" Slovenije

Člani društev »INVALID«, povezanih v zvezo »INVALID« Slovenije, se vsako leto srečamo na prireditvi Srečanje likovnih, kulturnih in drugih skupin, ki delujejo v posameznih društvih. Srečanje organizira eno izmed društev, povezanih v zvezo. Organizator letošnjega srečanja je bilo naše društvo – Društvo »INVALID« Kidričevo. Srečanja se je udeležilo 244 članov iz sedmih društev, povezanih v zvezo »INVALID«.

Srečanje smo organizirali 1. 9. 2017 in je potekalo na prelepi lokaciji lovskega doma LD Boris KIDRIČ na Zg. Hajdini. Potekalo je v dveh delih.

Po nagovoru organizatorja in predsednika zveze »INVALID«, g. Karola STRAŠKA, so se vsa društva predstavila s svojimi prispevki v kulturnem programu. Nastopili so pevski zbori, godci na različnih glasbilih, pevske skupine in recitatorji.

V drugem delu, ki je bil namenjen druženju in spoznavanju, pa smo poskrbeli tudi za prehrano vseh sodelujočih, in sicer na način, da si je vsako sodelujoče društvo pripravilo prehrano za svoje člane, ki so jih pripeljali na prireditev in jo dali v pokušanje tudi ostalim, ki so to želeli. Društva so pripravljala jedi, ki jih je možno pripraviti v naravi – na prostem. Za pripravo hrane so s seboj pripeljali različne rekvizite – od kotlov za kuhanje enolončnic, peko pečenk, do žarov za pripravo jedi z žara. Pripravljena hrana je bila raznolika, ni pa manjkalo tudi sladic, ki so jih posamezne članice spekle že doma in jih pripeljale s seboj.

Prijetnega druženja nam ni moglo pokvariti niti muhasto vreme. Za prijetno razpoloženje je poskrbel tudi naš muzikant Karl ZAJC, pridružili pa so se mu tudi ostali muzikanti in pevci, ki so že prej sodelovali v kulturnem programu. Na koncu smo se kot organizator zahvalili vsem sodelujočim društvom in jim v spomin podarili ročno obdelane steklenice s fotografijo dvorca Sternthal – sedeža občine Kidričevo, ki jih je izdelala naša članica in vodja delavnic ustvarjalnosti, ga. Marta MURKO.

Silvester SKOK,

predsednik DI Kidričevo

Oglejte si tudi