Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
26°C
6°C
Oceni objavo

Aleks Koren in Sara Erhatič ubranila naslova državnih prvakov

V soboto in nedeljo, 6. in 7. maja 2023, je v Izoli potekalo 32. državno prvenstvo Republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje (posamezno in dvojice) v namiznem tenisu za sezono 2022/2023. Skupaj je nastopilo 127 igralcev, med njimi deset igralcev iz Namiznoteniškega kluba Cirkovce. Barve kluba so zastopali: Aleks Koren, Vitan Plajnšek, Jakob Plajnšek, Anže Safošnik, Tai Širec, Urh Novak, Sara Erhatič, Pia Kundih, Alja Krajnc in Neli Koren.

Posamezno so naši najmlajši tekmovalci – Neli, Alja, Jakob, Anže, Tai in Urh kljub borbi in dobri igri tekmovanje zaključili v kvalifikacijskih skupinah. Presenetila je Pia, ki je s prvim mestom v skupini napredovala v finalni del tekmovanja, prav tako pa so se brez poraza v kvalifikacijskih skupinah naprej uvrstili še Vitan, Aleks in Sara. Pia je morala v osmini finala priznati premoč starejši tekmovalki Karin Slatinšek (ŠD SU), uvrstila pa se je med šestnajst najboljših mlajših kadetinj. V osmini finala je s tekmovanjem zaključil tudi Vitan Plajnšek, kjer je tesno izgubil proti Urbanu Zavasniku iz NTK Savinja. Brez izgubljenega niza pa je državno prvenstvo zaključil Aleks Koren, ki je tako že drugič zapored osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji mlajših kadetov. Vse do finala je vztrajala tudi Sara Erhatič, kjer se je pomerila s svojo partnerko v dvojicah, Nežo Horvat (NTK Fužinar Interdiskont). Kljub vodstvu nasprotnice v finalu z 2 : 1 je Sara odigrala zbrano in po razburljivem zaključku z rezultatom 3 : 2 že drugič zapored osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji mlajših kadetinj.

Na tekmovanju so se tekmovalci pomerili tudi v dvojicah. Moči sta združila Urh in Anže, ki sta se uvrstila med 32 najboljših, Jakob in Tai sta končala na 9.–16. mestu, Vitan in Filip Margon (NTK Arrigoni Izola) sta prišla med 8 najboljših ter Neli in Alja, ki sta se uvrstili med 16 najboljših. Odličja so domov prinesli: Pia, ki je skupaj s Taro Sešek (NTK Vesna) osvojila 3. mesto, Sara, ki je z Nežo Horvat (NTK Fužinar Interdiskont) postala državna podprvakinja, ter Aleks, ki je skupaj z Luko Čačić Blažekom (NTK Arrigoni Izola) ubranil lanski naslov državnega prvaka.

Oglejte si tudi