Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

POHOD in 1. MAJ v Šikolah

Letošnja pomlad se je komaj dobro začela, v našem športnem društvu pa smo že s polno paro začeli z raznimi aktivnostmi. Imeli smo tri delovne akcije: pripravili smo igrišče z umetno travo, na katerem se izvaja rekreacija po planiranih terminih, če nam le vreme dopušča. V celoti smo tudi prenovili klopi na igrišču. Nabavili smo lesene deske, jih impregnirali in zaščitili pred zunanjimi vplivi, tako pripravljene pa smo pritrdili na prebarvane betonske spodnje dele, ki so vkopani v zemljo.

27. aprila se je zgodil že 10. tradicionalni pohod iz Šikol do Haloz, katerega organizacijo smo letos prevzeli člani ŠD Šikole. Kot vsako leto smo se odpravili na pot s parkirišča pred gostilno Kureš, kot novost pa nas je tokrat pot vodila na Dolenčevo domačijo. Kljub nepredvidljivemu vremenu se je pohoda udeležilo kar nekaj ljudi, ki so na cilj prispeli suhi, tik pred močno ploho. Vendar nič ne de, saj smo bili pripravljeni - imeli smo pokrito teraso. Za vse tiste, ki pa se jim ni preveč mudilo nazaj, se je pohod nadaljeval s piknikom na našem igrišču. Zahvaljujemo se vsem za pomoč pri soorganizaciji, muzikantom in pevkam.

Kmalu zatem pa je prišel že 1. maj in obvezno postavljanje majskega drevesa, ki smo ga izvedli na praznik 1. maja. Drevo smo pripravili in okrasili v sodelovanju s PGD Šikole in KO Šikole, prav tako pa smo z njimi sodelovali pri organizaciji postavljanja drevesa, ki so ga vaščani ponovno postavljali na tradicionalen način z žvaplami. Sledilo je druženje in kramljanje ob pijači in pečenem odojku, nekateri pa so se zabavali tudi v igranju odbojke na igrišču. Šikolske gospodinje so nas razvajale s sladkimi dobrotami, za katere se jim iskreno zahvaljujemo.

Člani UO ŠD Šikole pa že snujemo in se pripravljamo na našo veliko tradicionalno prireditev, ki je namenjena otrokom, in sicer "Otroški piknik z napihljivimi igrali". Organiziramo ga v soboto, 14. junija 2014, na igrišču v Šikolah ob 13. uri. Več informacij glede igral, animacij, gostov ipd. boste lahko spremljali na našem FB-profilu in spletni strani: www.sikole.si. Vabljeni na brezplačen praznik za otroke.  

Oglejte si tudi