Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Kmečke igre 2023 in festival tresk

Društvo podeželskih žena in deklet Občine Kidričevo je skupaj s Strojnim krožkom Dravsko polje in vaškimi odbori Občine Kidričevo v nedeljo, 11. 6. 2023, organiziralo tradicionalne kmečke igre, na katerih se pobira krompir, žagajo drva z »zug žago«, nosijo jajca na loparju za krušno peč … Letos pa smo imeli tudi zabavno igro z metlami.
Kljub slabi vremenski napovedi smo že 16. priredili kmečke igre, ki so potekale drugo nedeljo v juniju v okviru praznovanja občinskega praznika naše lepe Občine Kidričevo. Ekipe so bile iz domače občine, prireditve pa so se udeležile tudi članice Društva podeželskih žena Občine Majšperk. Merili smo čas in ugotavljali, kdo je najhitrejši, najspretnejši … Pa saj ni važno, kdo je prvi. Važno je, da ljudje pridejo skupaj, obujajo spomine na svojo mladost in se družijo.

Letos so potekale tudi 2. kmečke igre za otroke. V igrah so lahko sodelovali otroci, stari od 6 do 14 let. Nosili so jajca na loparju in tekali v vrečah, najbolj spretni pa so bili pri igri z metlami. Ni se bati za našo bodočnost, saj so otroci z velikim veseljem in vnemo pobirali tudi bob (krompir).

Na prireditvi nas je pozdravil župan naše občine, g. Anton Leskovar. Po razglasitvi rezultatov in podelitvi drobnih pozornosti so članice našega društva vse prisotne pogostile z dobrim starim »bobovim golažem«. Za spremembo pa smo poskrbele še za festval tresk, za katerega smo poleg tradicionalnih kvašenih spekle še krhke, slane, sladke in hude.

Smeha in dobrega razpoloženja je bilo veliko in prav to je tisto, ki nam danes najbolj manjka, saj smo postali sužnji tehnike in časa. Najlepša hvala vsem, ki ste se udeležili iger, tistim, ki ste si upali tekmovati, g. Beraniču in ge. Žitnik, ki sta pripomogla k izvedbi iger, ter pridnim članicam, ki so pripravile domače dobrote.

Predsednica Marija Metličar

Oglejte si tudi