Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

LOKALNE VOLITVE 2018 - Sklep o potrebnem številu podpisov kandidata za člana občinskega sveta

Občinska volilna komisije je na podlagi 68. člena Zakona o lokalnih volitvah na 1. dopisni seji, dne 3. 9. 2018, sprejela

 

S K L E P

 

Kandidat za člana občinskega sveta, ki kandidira s podporo skupine volivcev v I. volilni enoti, potrebuje najmanj 30 podpisov volivcev, ki imajo v tej volilni enoti stalno prebivališče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa začasno prebivališče.

 

Kandidat za člana občinskega sveta, ki kandidira s podporo skupine volivcev v II. volilni enoti, potrebuje najmanj 30 podpisov volivcev, ki imajo v tej volilni enoti stalno prebivališče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa začasno prebivališče.

 

O b r a z l o ž i t e v

 

Zakon o lokalnih volitvah v 68. členu določa, da lahko listo kandidatov v volilni enoti določi s podpisovanjem skupina volivcev, ki imajo v volilni enoti stalno prebivališče, če so volivci državljani druge države članice EU, ki nimajo prijavljenega stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, pa začasno prebivališče. Potrebno število podpisov je najmanj 1 % od števila volivcev v volilni enoti na dan razpisa volitev, vendar ne manj kot 30 in ne več kot 1000.

 

Iz podatkov Ministrstva za notranje zadeve z dne 3. 9. 2018 izhaja, da ima na dan razpisa volitev v ponedeljek, 3. 9. 2018, volilno pravico v:

 

I. volilni enoti 2648 volilnih upravičencev;

II. volilni enoti 2835 volilnih upravičencev.

 

Glede na navedeno je občinska volilna komisija sprejela predmetni ugotovitveni sklep.

 

 

Štev: 041-1/2018

Dne   3. september 2018

 

                                                                                  Natalija Horvat Medved, univ.dipl.prav.

 

                                                                                   predsednica

                                                                                  občinske volilne komisije

                                                                                  Občine Kidričevo

Oglejte si tudi