Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Aktivnosti PGD Jablane v prvi polovici leta 2018

V PGD Jablane smo tudi v letu 2018 zelo aktivni. Po uspešnih prireditvah v letu 2017 smo se odločili z zbranimi finančnimi sredstvi prenoviti celotno notranjost gasilskega doma. Zamenjali smo vrata, talne površine, prepleskali zidove, znižali strope in naredili novo razsvetljavo ter v celoti prenovili sanitarije.

V mesecu marcu smo gostili skupščino GZ Kidričevo, na kateri se je izvolilo novo vodstvo. Novoizvoljeni predsednik GZ je naš član Toni Dolenc, poveljnik pa Jožef Murata iz PGD Talum Kidričevo. Delegati Skupščine GZ Kidričevo so predhodnega predsednika GZ Franca Frangeža in poveljnika GZ Jožefa Kanclerja imenovali za častnega predsednika in poveljnika GZ Kidričevo.

Dne 16. 6. 2018 smo v dopoldanskem času organizirali tekmovanje za Pokal Jablan v kategoriji pionirji, pionirke, mladinci in mladinke in tekmovanje Podravske lige za pionirje in mladino. Na tekmovanju je sodelovalo 11 ekip pionirjev, 4 ekipe pionirk in 6 ekip mladincev. Od tega je v tekmovanju Podravske lige tekmovalo 7 ekip pionirjev, 4 ekipe pionirk in 4 ekipe mladincev. V ligi so naše ekipe zasedle: pionirke 1. mesto, mladinci 3. mesto in pionirji 5. mesto. V tekmovanju za Pokal Jablan so naše ekipe dosegle naslednje rezultate: pionirke 1. mesto, mladinci 3. mesto in pionirji 6. mesto.

Od 16. do 20. ure je potekalo 21. tekmovanje za Pokal Jablan v kategoriji članice in člani. V kategoriji članic je tekmovalo 6 ekip in v kategoriji članov 12 ekip. Članice A PGD Jablane so dosegle 3. mesto in s tem tudi pokal za 3. mesto, člani A so dosegli 5. mesto. Po razglasitvi rezultatov je sledila veselica z bogatim srečelovom do jutranjih ur. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam prispevali dobitke za srečelov.

V soboto, 23. 6. 2018, smo se z 10 ekipami udeležili tekmovanja GZ Kidričevo, na katerem smo osvojili 8 pokalov, in sicer: pionirke 1. mesto, pionirji 2. mesto, mladinci 2. mesto, članice A 3. mesto, članice B 1. mesto, člani A 2. mesto, člani A1 5. mesto, člani B 4. mesto, veteranke 1. mesto in veterani 2. mesto.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Mojca Frangež,

tajnica PGD Jablane


Foto: Štefan Trčko

Oglejte si tudi