Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Najlepša jesenska okrasitev je v Zgornjih Jablanah

Po vsej občini Kidričevo smo krajani to jesen okrasili vaška središča. Naše stvaritve si je ogledala komisija iz Hortikulturnega društva Maribor. Pri ocenjevanju so bili pomembni različni dejavniki: zgodba, izvirnost, zahtevnost postavitve, duhovitost, detajli, trud, domiselnost, izvedba, celoten vtis in srčnost. Na prireditvi Zahvala polju v Kungoti, ki je potekala 8. septembra, so razglasili prav našo »kravico« iz Zg. Jablan za najlepšo okrasitev vaškega središča.
Vaščani smo nekaj dni pred prireditvijo stopili skupaj in se lotili okraševanja. Najprej smo naredili veliko ležečo kravo, sestavljeno iz štirih bal slame, nato pa smo izdelali še veliko zanimivosti in različnih kotičkov. Nastal je orač, družina v dnevni sobi ob igri »Tri v vrsto«, zajčja družina, šotori iz koruznice in še več. Vse smo natančno izdelali in pri tem domiselno uporabili naravne materiale.


Učenci OŠ Cirkovce od prvega do tretjega razreda so vključili ogled naše dekoracije v opazovalni učni sprehod. Niso pa bili otroci edini obiskovalci naše zmagovalne vaške postavitve. Vsak dan od razglasitve dalje je prav zaradi te okrasitve v našo vas zavilo neverjetno veliko avtov, kolesarjev in sprehajalcev.


Lepo je videti, kaj lahko nastane, ko pri projektu sodeluje veliko ljudi. To delo pa nas je zelo povezalo. Celo uživali smo in si za zaključek napravili tudi piknik, da smo se po delu še nekoliko družili in poveselili.

Doseženo prvo mesto je bilo res zasluženo. S tem pa naše delo še ni zaključeno, saj bomo naslednje leto mi prireditelji občinske prireditve Zahvala polju. Več kot dokazali smo, da znamo stopiti skupaj in poprijeti za delo.

Želimo si uspešno organizacijo prireditve 6. septembra 2020 v Zg. Jablanah, na katero vas že sedaj povabimo. S tem se bo o naši vasici, kjer živimo ustvarjalni ljudje, še veliko pisalo in slišalo. Ob zmagi smo prejeli veliko pohval, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo.


Vaščani Zg. Jablan

Oglejte si tudi