Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Dvodnevni tabor za mladino iz društev Gasilske zveze Kidričevo

V sklopu dogodkov ob 130. obletnici delovanja PGD Šikole smo gasilci iz Šikol organizirali dvodnevni tabor, namenjen mladini iz gasilskih društev GZ Kidričevo. Za lokacijo smo izbrali učilnico v naravi v Strnišču, kar se je izkazalo za odlično odločitev, saj so se mladi ob zvokih narave še bolj sprostili in uživali. Prav vsi smo se imeli izvrstno!

Gostilna Kureš nas je nasitila z odličnim zajtrkom, zaposleni v podjetju Talum Kidričevo pa so nas popeljali skozi proizvodnjo ter nam predstavili njihovo delo. Otroci so se najbolj veselili sproščanja v Termah Ptuj in ogleda Gasilske brigade Maribor, kjer so se navduševali nad gasilskimi vozili in opremo. Na osvežitev smo se odpravili tudi v Športno rekreacijski center Green Lake. V učilnici v naravi se je dogajalo še veliko drugih stvari, kot so ribolov, odbojka in postavljanje šotora. V večernih urah smo si ob tabornem ognju šepetali zgodbe, sklepali nova poznanstva, peli in se smejali. Manjkal ni niti nočni kino.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem, ki ste nam pomagali oblikovati program tega tabora, poleg že omenjenih pa še posebej hvala vsem mentorjem ter Ribiškemu društvu Kidričevo in Občini Kidričevo za nastanitev. Z vašo pomočjo smo na obraze otrok narisali široke nasmehe. Hvala, ker nam to omogočate!

Gasilci PGD Šikole

 

Oglejte si tudi