Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

MANJŠI POŽAR V CENTRU ZA RAVNANJE Z NEVARNIMI ODPADKI V KIDRIČEVEM

V petek, 24. 5. 2019,  se je v Saubermacherjevem Centru za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem proti večeru, natančneje ob 19.45 uri, zanetil manjši požar. Vzrok slednjega je bila odpadna embalaža in napačna vsebina v slednji. Nevarnosti za okolico in ljudi ni bilo, saj je sam požar bil manjšega obsega. Ker je Center za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem eden najbolj sodobnih ter ustrezno varnostno urejenih v Sloveniji, so bili vsi ukrepi in posredovanje ustreznih, pristojnih ekip izredno hitri in uspešni.

Okrog 20 gasilcev in gasilk PGD Talum in PGD Kidričevo je ob klicu in takojšnjem vklopu alarmnega sistema v samem centru nemudoma priskočilo na pomoč in požar na površini okrog 50 kvadratnih metrov tudi uspešno pogasilo. Požarišče so nato naknadno preventivno prekopali in dodatno zalili z zračno peno, da bi možnost ponovitve omenjenega požara zagotovo onemogočili. Sama raven požara je bila manjše narave, zato tudi ob slednjem ni nastala večja gmotna škoda. Na ta dan je bilo na lokaciji Centra za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem na delu okrog sedem sodelavcev, kjer pa nihče izmed teh ni bil poškodovan ali ranjen. Omenjeni center tako danes nemoteno obratuje in opravlja svoje vsakodnevne naloge, obveščena je bila tudi pristojna okoljska inšpekcija.

V podjetju Saubermacher Slovenija zato vse posameznike pozivajo, da so zelo natančni ob ustreznem ločevanju odpadkov. Predvsem pa, da upoštevajo napotek, da nevarni odpadek, ki ga oddajo v nadaljno obdelavo in razgradnjo, v svoji vsebini dejansko uteleša snovi, ki jih opisuje tudi sama embalaža in etiketa na slednji. Le z doslednim upoštevanjem tega, bomo lahko v prihodnje še bolj vplivali na nemoten potek same obdelave, prav tako pa na še večjo varnost ob prevzemu in ustrezni skrbi za nevarne odpadke.

Oglejte si tudi