JUTRI
22°C
16°C
SRE.
23°C
15°C
Oceni objavo

Veselih 99 let gospoda Karla Pernata

29. oktobra 2022 je bilo dvorišče idilične hišice v Šikolah obsijano s soncem, ko smo se zbirali vabljeni gostje, sorodniki, sosedje in prijatelji. Gospodar Karl je namreč praznoval častitljivih 99 let.

Prešerno nasmejan slavljenec nas je praznično opravljen sprejel pri vhodu. Med gosti je bil tudi gospod župan, Anton Leskovar, saj je gostitelj najstarejši občan. Darilo so prinesli tudi predstavniki Rdečega križa Cirkovce, Vesele Polanke pa so zaigrale in slavljenec je elegantno zaplesal po taktu polke in valčka. Njemu leta niso ovira.

Po uvodnem sprejemu nas je gospodar povabil naprej na prigrizek in kapljico rujnega. Kulinarične dobrote njegovih treh hčera so krasile praznično obloženo mizo. Prvi sosed je za slavljenca pripravil svoje naj Fingušt mesne specialitete, soseda pa že tradicionalno mojstrovino, masleno pogačo v obliki številke, tokrat 99.

Nazdravljali smo, prepevali, debatirali in prosili slavljenca za nasvete o dolgem, čilem življenju. Ta nam je hudomušno odgovarjal, da moraš življenje jemati takšno, kakšno je, misliti in delati, kot da bo še vse dobro. Preživel je drugo svetovno vojno, kjer je bil hudo ranjen, vse življenje je garal, skrbel za družino, nikoli se ni izogibal težavam, ampak jih je premagoval in ostal prijazen, vedno nasmejan in dobre volje.

1/2


Poslovili smo se s pesmijo in obljubo, da se ponovno zberemo naslednje leto ob okroglem jubileju.

Gospod Karl, ostanite takšni, kot ste. Ponosni smo na vas, hvala za vse!

Rdeči križ Cirkovce

Oglejte si tudi