Kidričevo

DANES
17°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Veseli december naj občuti vsak

Božična večerja

December je mesec, ko se zaključi leto, ko si naredimo obračun in se pripravljamo na nekaj novega, na nove izzive, na nekaj boljšega … To pa je tudi čas, ko imamo večjo potrebo po druženju, predvsem ob božično-novoletnih praznikih. Takrat bolj občutimo samoto, praznično vzdušje nam prinese spomine na minule čase, na osebe, ki jih več ni. Čeprav smo si uredili življenje po naši meri in se odločili, da bivamo sami, so prazniki manj veseli, če nam dela družbo le televizijski ekran.

Člani KO Rdeči križ Cirkovce smo se po koronskem času odločili, da bomo za te praznike sporočili vsem, ki živijo sami, da mislimo na njih. To smo naredili tako, da smo naročili božično večerjo in jo popoldan, 24. 12. 2023, vsem dostavili. Prvo leto nam je kuhala Gostilna pri Svenšku, Breg Ptuj, zadnji dve leti pa Okrepčevalnica pri Medvedu iz Zgornjih Jablan. Božični obrok ima vedno prazničen pridih.

Čeprav je bilo predpraznično popoldne, ko so bile priprave že v velikem teku, so naši člani odbora z veseljem odnesli 47 večerij z lepimi pozdravi na dom. Zaradi tega so imeli tudi sami lepši praznik.

 

Zlate poroke

V današnjem času se mladi težje odločijo za poroko, čeprav živijo složno skupaj in si ustvarijo družino. Kaj pomeni biti poročen 50 ali 60 let, o tem bi lahko pisali in govorili še in še.

V naši organizaciji se že vsaj štiri desetletja veselimo zlatoporočencev, ki jih na koncu leta tudi obiščemo in obdarimo. Darilo vedno vsebuje nekaj za razvajanje, nekaj sladkega in nekaj za popestritev skupnega življenja.

Doživeti takšen jubilej ni vselej samo plod medsebojnega razumevanja in ljubezni, je tudi usoda življenja, ko se eden za vedno poslovi. Letos je v naših enajstih vaseh praznovalo devet parov zlato poroko in en par biserno poroko.

Želimo jim še mnogo zdravih in srečnih skupnih let.

 

Oglejte si tudi