Kidričevo

JUTRI
22°C
7°C
SOB.
21°C
9°C
Oceni objavo

Starošince ponovno sijejo v soju prazničnih lučk

Tako kot že v prejšnjih letih, smo se tudi letos odločili, da v predbožičnem času okrasimo našo lepo vas Starošince. Vsako leto dodamo v mozaik naše zgodbe kakšen kamenček več, ki še bolj popestri in polepša izgled vasi. Letos smo tako adventnemu venčku in prijaznim palčkom dodali še lesene smrečice, uredili pravljični gozdiček in postavili gospo Zimo.
Tudi letos smo organizirali skupinski prižig lučk ter druženje vaščanov in okoličanov. Najprej nam je na druženju otroški pevski zborček zapel nekaj božičnih pesmi. Gospodinje iz naše vasi in v zadnjem času tudi obiskovalci iz sosednjih krajev prinesejo okusne domače dobrote, ki jih podelijo z vsemi obiskovalci. Teh je iz leta v leto več, česar smo zelo veseli.

V prihodnjih predprazničnih dneh nameravamo postaviti še jaslice, organizirati prihod »gasilskega Božička« in poskrbeli, da se boste obiskovalci ob ogledu vasi lahko pogreli s kozarčkom kuhančka ob manjšem šanku pri pravljičnem gozdičku sredi vasi.

Projekt, kot smo si ga zastavili, pa zraven obilice prostovoljnega dela posameznikov zahteva kar nekaj finančnih sredstev in bi ga brez pomoči Občine Kidričevo ter prostovoljnih prispevkov obiskovalcev le s težavo izvedli. Zato vsem posameznikom, ki ste pomagali pri okrasitvi vasi, ter vsem obiskovalcem, ki ste kakor koli pomagali v finančnem ali materialnem smislu, da je naša vas ponovno zasijala v najlepši luči, najlepša hvala za pomoč!

1/5





Vsem vaščanom Starošinc, občanom Občine Kidričevo in vsem obiskovalcem, ki nas boste v teh predprazničnih dneh še obiskali, pa želimo vesele božične praznike ter srečno, zdravo in ljubezni polno novo leto 2023, ki že trka na naša vrata.

KO Starošince, Zvonko Mesarič

Oglejte si tudi