Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Starošince v soju prazničnih lučk

Kot že vrsto let smo se tudi ob koncu leta 2021v Starošincah odločili, da kljub koronskim časom pričaramo domačinom ter obiskovalcem iz bližnje in daljne okolice vsaj kanček prazničnega vzdušja.
Naprej smo sredi vasi postavili adventni venček in prižgali lučke ob prvi adventni nedelji. Tokrat smo s pomočjo donacije Občine Kidričevo okrasili kapelo, ki je še lepše zasijala v soju tisočerih lučk. Z lastnimi sredstvi in materiali posameznikov iz vasi ter z veliko dobre volje smo izdelali palčke, ki so prijazno pozdravljali ob cesti. Vsak večer smo lahko uživali na sprehodu skozi praznično okrašeno vas, zelo veseli pa smo bili številnih obiskovalcev od blizu in daleč. Na predvečer božiča so nas člani PGD Starošince prijetno presenetili z obiskom "gasilskega" Božička, ki je razveselil staro in mlado. Izdelali smo tudi jaslice, ki so še dodatno okrasile praznično kuliso naše vasi. 

Ugotavljamo, da je majhnost in oddaljenost kraja od središča ob podpori občine in posameznikov v vasi, ki jim ni vseeno, v kakšnem okolju živijo, lahko v bistvu prednost in spodbuda za nadaljnji razvoj kraja ter prepoznavnost, ne samo v okviru občinskih meja, temveč veliko širše. V upanju na lepše in bolj normalne čase, ko se bomo lahko tudi skupaj poveselili, vam želimo, da vam leto 2022 prinese veliko sreče, zdravja in veselja.

KO Starošince

Zvonko Mesarič

Oglejte si tudi