Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Tamburaški orkester Cirkovce navdušil na regijskem srečanju

Po dveh letih smo se tamburaši Tamburaškega orkestra Prosvetnega društva Cirkovce ponovno udeležili Regijskega festivala tamburašev in mandolinistov, ki je potekal v Majšperku.

V soboto, 23. aprila 2022, je v Majšperku potekal Regijski festival tamburašev in mandolinistov, ki se ga je udeležilo rekordno število tamburaških orkestrov. Skupaj z nami so namreč nastopili Tamburaški orkester KUD Majšperk, TO Ruda Sever Gorišnica, Tamburaši iz Cirkulan, TO KUD Ivan Lončarič Trniče, TO Sveti Jurij ob Ščavnici, Tamburaška skupina Kulturnega društva Međimurje Velenje, Tamburaši Hrvatskoh kulturnog društva Pomurja, Združena TO KD Ivan Kaučič Ljutomer in Pomurski tamburaški orkester ter TO Šmartno. Srečanje je strokovno spremljal maestro dirigent g. Damir Zajec, ki je v tamburaškem svetu znan po številnih priredbah zimzelenih uspešnic. 

Cirkovški tamburaši smo zaigrali znano Avsenikovo skladbo Na avtocesti, Dan ljubezni legendarne skupine Pepel in Kri ter skladbo z naslovom Ko dan se zaznava, ki smo jo izvedli na našem čisto prvem nastopu, ki je potekal 28. novembra 1975. Pri Dnevu ljubezni so se nam pridružile tudi pevke Eva, Laura, Lara in Anja, ki tvorijo vokalno skupino Vokalke. Nastop je bil pomemben tudi za članice našega orkestra, saj so prvič javnosti pokazale nove obleke, s katerimi so nas vse močno navdušile. 

Zelo smo ponosni, da smo bili na ocenjevanju s strani strokovnega spremljevalca zelo pohvaljeni, zlasti sta ga očarali naša složnost in enotnost. Tako se še bolj motivirano pripravljamo na nastope, ki nas čakajo poleti in na državno revijo tamburaških orkestrov, ki bo potekala jeseni. 

Oglejte si tudi