JUTRI
25°C
10°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

TAMBURAŠKA POMLAD

Od revije tamburaških orkestrov, rock and rolla do koncerta s Prifarskimi muzikanti

Cirkovški tamburaši smo to pomlad zelo aktivni, saj smo izvedli kar štiri nastope. Pomlad smo naznanili že 4. februarja, ko smo na Ptuju izvedli že tradicionalni pustni nastop, kjer smo zaigrali naš zimzeleni repertoar, spremljali pa sta nas pevki Katja Belca in Nina Frangež. 

Prav prelomna pa je bila območna revija tamburaških orkestrov, ki je potekala 6. aprila 2024 v KPC Majšperk. Zraven nas so nastopili tudi Tamburaški orkester Gorišnica, Trniče, Cirkulane, Duplek in Majšperk. Revija je bila za nas zelo posebna, saj smo prvič nastopili s kar dvema zelo zahtevnima skladbama, ki pa si med seboj ne bi mogli biti bolj različni: Fledermaus Quadrille Johanna Straussa II, bolj poznana kot "četvorka" in Sweet Child O'Mine, katero v originalu igrajo Guns N'Roses. Kot tretjo skladbo smo zaigrali pesem Tople Oči (Nina Pušlar), kjer sta nas spremljali Katja Belca in Nina Frangež. Za nastop smo bili zelo pohvaljeni, prav tako pa ni odveč poudariti, da smo bili edini tamburaški orkester, katerih vse priredbe je napisal dirigent orkestra, v našem primeru Peter Krajnc, ki nas letos vodi že (po kraktem premoru) pet let. Tako smo občinstvu in žiriji, ki jo je sestavljal nekdanji dirgient enega najboljših slovenskih tamburaških orkestrov, TO Dobreč, dokazali, da zmoremo zaigrati od večne klasike do rock and rolla. 

20. aprila smo na povabilo MK Tulipan kot "posebni rock and roll gostje" zaigrali na XXII Tulimpanijadi, kjer smo občinstvu med drugim zaigrali naše priredbe Abba medley, Bohemian Rhapsody, Sweet Child O'mine in še mnoge druge. Nastop nam je ostal v prav posebnem spominu, saj je na njem prvič nastopila naša nova članica in pevka, Kristina Fermolšek. 

1/3



En teden za tem, 28. 4. 2024, pa smo na povabilo NTK Cirkovce kot gostje zagirali skupaj z legendarnimi Prifarskimi muzikanti. Sami smo zagirali 2. valček in Cigani ljubljati pesem, skupaj z njimi pa smo izvedli Dan ljubezni, Čez Šuštarski most in Ljubim te Slovenija zelena. Naša pevka Katja Belca se je zahvalila za vijolce, pri pesmi Tople oči pa ji je na pomoč priskočila Kristina Fermolšek. 

Cirkovški tamburaši se tako aktivno pripravljamo na poletje, ko bomo izvedli svoj tradicionalni koncert v Cirkovškem rondoju. Poletne počitnice pa bodo za nas bolj aktivne, saj nas jeseni čaka gostovanje v tujini, drugo leto čaka 50. obletnica delovanja, ki jo bomo proslavili na prav poseben način. 

Žiga Ciglarič

predsednik Prosvetnega društva Cirkovce


Oglejte si tudi