Oceni objavo

Božični tamburaški december

Tamburaši iz Tamburaškega orkestra Cirkovce smo bili v prazničnem decembru zelo aktivni, saj smo zaigrali na kar dveh božičnih koncertih, pri čemer si štejemo v posebno čast, da smo bili prvi, ki smo zaigrali v obnovljeni dvorani na Pragerskem.

Pravijo, da je december čas, ko pogledamo nazaj v iztekajoče se leto in se spomnimo dobrih trenutkov, s katerimi smo krojili uspehe in ustvarjali dobre spomine. Cirkovški tamburaši smo bili ob koncu leta 2023 ponosni nase, saj je bilo to leto za nas zagotovo dobro leto, v katerem smo strnili vrste, se naučili novih skladb in izkusili nepozabna doživetja. V letu 2023 smo namreč na regijskem srečanju prejeli zlato priznanje, pri čemer smo dobili posebno pohvalo za program, odšli smo na gostovanje v Budimpešto, kjer smo pustili zelo dober pečat. Poleti smo po več letih prizadevanja našega predsednika, Vlada Brgleza, prvič nastopili v Izoli, kjer smo pričarali pravo morsko pravljico, skupaj pa smo izvedli več kot deset koncertov. V naši tamburaški šoli se trenutno zvokov tamburice učita dva nova člana, sami pa z optimizmom zremo v novo leto, ki bo potekalo v luči priprav na naš »abraham«, ki ga bomo praznovali leta 2025. 

Decembra smo bili tamburaši povabljeni na dva božična koncerta, ki sta bila en za drugim. 15. 12. 2023 smo zaigrali štiri skladbe na božičnem koncertu v Skorbi, ki smo se ga udeležili že drugo leto zapored. Najboljpa nam je v spominu ostal božični koncert v prenovljeni dvorani na Pragerskem, ki smo ga priredili 16. 12. 2023. Štejemo si v prav posebno čast, da smo bili prvi, ki smo zaigrali v čisto prenovljeni dvorani na Pragerskem, pa tudi prvi, ki smo jo v celoti napolnili. Nastop je bil prav poseben, ne samo za Pragerčane, ampak tudi za nas, kajti iz porodniške se je vrnila naša pevka, Lara Brglez, po drugi strani pa je to bil prvi samostojni koncert našega novega bobnarja, Lovra Lešnika. 

1/3



Ob koncu leta se vam tamburaši iz srca zahvaljujemo za to, da nam že 43 let stojite ob strani, kar nas motivira in nas opogumlja, da zmeraj predstavimo nekaj novega. V novem letu vam vsem želimo obilo uspehov, izpolnitve vseh skritih želja in čudovitih spominov vsega dobrega. 

 

Žiga Ciglarič,

predsednik Prosvetnega društva Cirkovce

Oglejte si tudi