DANES
25°C
9°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

Pred domačim občinstvom v Cirkovcah

Cirkovški tamburaši smo v nedeljo, 21. maja 2023, v centru Cirkovc izvedli že tradicionalni letni koncert. Ob sončnem vremenu so lahko navzoči prisluhnili filmskim, tujim in domačim uspešnicam.

V sklopu ljubiteljskega tedna kulture smo tamburaši iz Tamburaškega orkestra Prosvetnega društva Cirkovce zaigrali pred domačim občinstvom v Cirkovcah. Sončno in toplo vreme je na vaški trg pritegnilo veliko ljudi, še posebej pa smo veseli starejših članov tamburaškega orkestra, s katerimi smo po koncertu obudili spomine na »stare dobre čase«. 

Tamburaši smo tokrat zaigrali številne filmske uspešnice: temo iz filma Tretji človek, mix iz filma Boter (Speak Soflty in Godfather waltz), prvič pa se je na trgu predstavila tudi Nina Frangež, ki je navdušila z našo novo priredbo Somewhere over the rainbow (tema iz filma Čarovnik iz Oza). 

Zatem smo obudili nekaj starih pesmi iz našega repertoarja, kot je pesem Brazil, Katja Belca pa je občinstvo popeljala čez Šuštarski most in se zahvalila za vijolice. Na koncu smo zaigrali našo novo skladbo Z Avsenikom po Sloveniji, ki je venček največjih Avsenikovih pesmi: Jadraj z menoj, Tam, kjer murke cveto in Slovenija, od kod lepote tvoje. Velik aplavz je požel tudi Can Can, ki smo ga zagirali na koncu. 

1/2


Ta koncert predstavlja prvega izmed mnogih poletnih koncertov Tamburaškega orkestra Cirkovce, saj se bomo tamburaši v mesecu avgustu, po številnih nastopih na rojstnodnevnih zabavah, odpravili na dvodnevno gostovanje v Izolo. 

Žiga Ciglarič,

predsednik PD Cirkovce 

Oglejte si tudi