Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Počitniške ustvarjalne delavnice "NaŠE KiDriČEvO"

Med 7. in 11. avgustom je DPD Svoboda Kidričevo v Parku mladosti pripravilo že 6. počitniške ustvarjalne delavnice, ki se jih je udeležilo 20 otrok iz Kidričevega in bližnje okolice.

Otroci, večinoma osnovnošolci, so pod mentorstvom mentorice, profesorice likovne umetnosti Aleksandre Vidovič, ustvarjali na temo "NAšE KiDriČEvO".

Tako so prvi dan za "NAšE KiDriČEvO" prepletali niti volne in vrvice, izdelali mobile iz najdenih vej ter storžev in tako uredili košček parka po svoje.

Drugi dan so v "NaŠem KiDriČEVem" zrasla tudi mavrična drevesa, ko so otroci poslikali slikarska platna in odpadle veje.

Tretji dan so tudi debla dreves "NaŠeGa KiDRiČeveGa" dobila nova oblačila, saj smo eko papir poslikali z barvitimi vzorci.

Četrti dan smo obiskovalce in sprehajalce v parku povabili v "NašE KiDRiČeVo", da poiščejo glinene škrate na drevesih v parku ter poslikane kamne.

Ob zaključku ustvarjalnih delavnic smo "NaŠE KiDRiČevO" okrasili s cvetjem iz papirja in storžev ter se posladkali s sladoledom v Sladoledarni Kepica.

Vse dni so bili pridni in ustvarjalni skupaj osnovnošolci in DPD Svoboda Kidričevo. Skupaj so ustvarjali, se igrali skrivalnic in z žogo, se prijetno družili in veselili, stkali nove prijateljske vezi in uredili park po svoje.

Aleksandra Vidovič

Oglejte si tudi