Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
26°C
16°C
SRE.
19°C
12°C
Deli
3553

Ohranjanje ljudske glasbe je poslanstvo

Ljubezen do ljudske glasbe je združila tri dolgoletne in izkušene glasbenike, ki na ta način ohranjajo ljudsko izročilo in dediščino.

Janko Gerečnik (bariton), Alojz Fras (harmonika) in Janez Vičar (klarinet) so pred dobrim letom združili moči in začeli delovati kot Skupina ljudskih godcev KD Hajdoše.

Janko, ki je bil kar 45 let član Pihalnega orkestra Talum, pravi, da je ohranjanje ljudske glasbe posebno poslanstvo, ki ga z veseljem in ponosom prenašajo tudi na mlajše rodove ter na ta način ohranjajo polke in valčke, ki so jih igrali že njihovi dedki. Zraven teh pa imajo tudi veliko lastnih skladb. Skupaj nastopajo doma in v tujini. Nastopili so na festivalu v Ohridu, konec lanskega leta so bili gostje na 19. Štajerski frajtonarici in v gosteh pri znanem godcu iz Pišec, Lojzetu Ogorevcu. Kot pravi Janko, imajo še veliko idej in energije za ustvarjanje, s katerim upajo, da bodo pripomogli k večji prepoznavnosti ljudske glasbe in morda tudi navdihnili koga izmed mladih za nadaljevanje njihovega dela.

MM

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi