Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Eva Kotnik izvoljena v Svetovalni svet na področju mladine v Svetu Evrope

V Bruslju je med 21. in 22. aprilom 2023 potekal svet največje mladinske nevladne organizacije na svetu, Evropskega mladinskega foruma, ki sva se ga v imenu Mladinskega sveta Slovenije udeležila predsednica Mladinskega Sveta Slovenije, Eva Kotnik, in podpredsednik za mednarodno sodelovanje, Žiga Ciglarič. Eva kotnik je bila na njem s tretjim največjim številom glasov izvoljena za članico Svetovalnega sveta na področju mladine v Svetu Evrope.
Eva Kotnik, predsednica Mladinskega sveta Slovenije, je bila izvoljena v Svetovalni svet na področju mladine v Svetu Evrope (Advisory Council on Youth at the Council of Europe). Evo je za omenjeno pozicijo predlagala Evropska podeželska mladina (Rural Youth Europe) v želji po višji zastopanosti glasa mladih s podeželja v procesih priprave CoE's Recommendation on Rural Youth. 

Organizacije članice Evropskega mladinskega foruma (European Youth Forum) so na COMEM-u, ki je potekal 21. in 22. aprila 2023, izvolile dvajset mladih predstavnikov v Svetovalni svet na področju mladine v Svetu Evrope (Advisory Council on Youth) za mandatno obdobje 2024–2025.

Advisory Council on Youth pripravlja predloge za prioritete, projekte in finance za področje mladine v Svetu Evrope, zagotavlja, da so mladi vključeni v aktivnosti in projekte Sveta Evrope, svetuje Svetu ministrov, Parlamentarni skupščini in ostalim organom ter promovira politike in aktivnosti Sveta Evrope.

Ob volitvah je potekal tudi svet Evropskega mladinskega foruma, kjer so članice Evropskega mladinskega foruma sprejele resolucije na temo podpore mladim beguncem v Združenem Kraljestvu, podpore nevladnim organizacijam po potresu v Turčiji, podpore Švici v programu Erasmus+ ter podpore Bolgariji in Romuniji v njihovi pridružitvi območju Schengen. Pri zadnji sem predstavil mnenje podpore.

Evi Kotnik v imenu Mladinskega sveta Slovenije iskreno čestitam ob izvolitvi in ji želim veliko uspehov pri opravljanju te pomembne funkcije. Verjamem, da bo glas mladih s podeželja več kot odlično predstavljen v Evropi, pri čemer bodo odločevalci (končno) posvetili pozornost tudi našim problemom. 

Žiga Ciglarič,

podpredsednik MSS za mednarodno sodelovanj


Oglejte si tudi