Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Etnografsko društvo Kurenti Vetrovniki Kidričevo

V jesenskem delu prejšnjega leta smo Kurenti Vetrovniki po dogovoru z Občino Kidričevo in podjetjem Saubermacher Slovenija sprejeli izdelavo brvi v Učilnici v naravi. Učilnica v naravi se nahaja v Boldirjevi jami v Strnišču.

V zimskem času smo pripravili načrte in les ter letos spomladi začeli na polno. Brv je dolga 24 metrov, široka 1,4 m ter povezuje brežino in otok ribnika. Za izdelavo smo porabili 1920 kg profilnega železa, 3,5 m3 lesa, 5 m3 betona za temelje in ca. 800 delovnih ur.

V soboto, 10. 6. 2017, smo organizirali otvoritev v sklopu spremljajočih dogodkov ob prazniku občine Kidričevo. Dogodek se je začel v gradu Sternthal, kjer smo imeli s pomočjo Zgodovinskega društva Kidričevo predavanje Kidričevo skozi zgodovino. Predaval je g. Radovan Pulko, za kar se mu lepo zahvaljujemo. Po predavanju smo imeli kratek pohod v Učilnico v naravi, kjer smo z g. županom Antonom Leskovarjem in gosti slovesno odprli brv. Po slovesnem delu je sledila pogostitev vseh udeležencev.

Iskreno se zahvaljujemo financerjema Občini Kidričevo in podjetju Saubermacher Slovenija, družini Godec za razrez lesa, podjetju Marjan Žumer, s. p., za donacijo, g. Slavku Plajnšku za obdelavo lesa ter Ribiškemu društvu Šterntal za vso pomoč in sodelovanje.

Največja zahvala pa gre našim članom ED Kurenti Vetrovniki, ki so porabili ogromno svojega časa za izdelavo tega velikega projekta. Upamo, da bo ta brv, ki smo jo poimenovali Most povezovanja, nosila še veliko generacij.

Etnografsko društvo Kurenti Vetrovniki Kidričevo

Oglejte si tudi