Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
14°C
-2°C
JUTRI
13°C
6°C

Unikatni izdelki v galeriji Keramost

Galerija Keramost v prostorih nekdanje pošte v Kanalu je že nekaj let prostor, v katerem živi keramika. Vsak  unikatni izdelek  iz gline pripoveduje svojo zgodbo. Vsak mesec eden od članov Kluba keramikov Kanal, aktivnih članov je okrog 20,  postavi na ogled kot avtor meseca izbrane umetnine. 

V četrtek, 5. 3. 2020, sta izbor svojih unikatnih posod predstavili Marta Perkon iz Levpe, in Katja Prunk, doma iz Tomaja. Domačinka Marta Perkon je članica kluba že deseto leto in je tokrat drugič razstavljala svoja dela kot avtorica meseca v galeriji Keramost v Kanalu. Sama pravi, da so ji izbrani izdelki kar sami stopili pred oči in v njih vidi povezanost letnih časov, hkrati pa čuti v njih toplino in spomine na  preteklost. »Pri glini nikoli ne znaš dovolj, vedno je nekaj novega,« razmišlja razstavljalka, ki je uporabljala pri oblikovanju gline že različne tehnike, sedaj ji je najljubši raku. Unikatne posode v raku tehniki je razstavljala tudi druga avtorica razstave, Katja Prunk, ki je ob odprtju razstave povedala, da sama beseda raku pomeni veselje oziroma užitek in da sama rada eksperimentira in preizkuša različne tehnike izdelave in poslikave. Še posebej so ji ljubi kraški motivi in materiali.

V mesecu februarju se je v galeriji Keramost  s svojimi keramičnimi skulpturami predstavil član Kluba keramikov Kanal Gregor Maver. Avtor  je razstavil   svoja najnovejša dela, s katerimi raziskuje odnose med likovnimi prvinami. Njegov likovni izraz je izrazito avtopoetski in zaznamovan s premišljeno simbiozo barv in oblik, celot in detajlov. Gregor Maver razstavlja ter sodeluje na umetniških rezidencah v Sloveniji in v tujini, njegova dela pa so v zasebnih in javnih zbirkah umetniških del doma in po svetu

 

Irena Hočevar Križnič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi