Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Po Poti miru tudi po Kanalskem Kolovratu

Označena dediščina prve svetovne vojne je še bolj dostopna obiskovalcem
Pečatov, ki jih je za seboj pustila 1. svetovna vojna je veliko tudi na območju naše občine. Ohranjenih je še veliko jarkov, kavern, spomenikov, poti, kjer so potekali hudi boji. Zato želimo to dediščino še bolj izpostaviti in približati ljubiteljem zgodovine, pa tudi ostalim obiskovalcem naših krajev.Občina Kanal ob Soči je skupaj s Fundacijo Poti miru na Kolovratu konec avgusta postavila tri lesene količke, in sicer na lokacijah Kambreško, Lig ter na Koradi. Poleg promocije Poti miru, ki vodi po ostalinah 1. svetovne vojne, je cilj tudi razširiti Poti miru od Zgornjega Posočja preko Kolovrata, Goriških Brd pa vse do morja.

 

Pri postavljanju količkov smo se s Fundacijo dogovorili, da je smiselno postaviti količke tudi na križiščih, z namenom, da bi obiskovalci lažje sledili Poti miru. Pridobili smo že potrebna soglasja lastnikov zemljišč za nove lokacije, čakamo samo še soglasje Direkcije RS za ceste, nato pa sledi postavitev dodatnih količkov na terenu.

 

Občina Kanal ob Soči sodeluje tudi pri ostalih aktivnostih, ki so predvidene v projektu »Promocija regijske destinacijske organizacije – Smaragdna pot« in za katere smo pridobili sredstva Ministrstva za gospodarstvo. Tako načrtujemo izdajo lokalne in splošne zgibanke na temo vojaške dediščine, postavitev treh informacijskih tabel v občini, oblikovanje kataloga Dolina Soče z opisom območja in ponudbe na območju ob Smaragdni poti.

Oglejte si tudi