Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Tudi v Desklah imamo plažo

Letos si vročinski valovi sledijo drug za drugim. Zato si številni poiščejo osvežitev tudi pri Soči.
 Pod mostom v Desklah je Soča mirna, vendar še dovolj tekoča, da v njej kljub temu, da je voda topla, ni alg. Razgibani bregovi reke nudijo obiskovalcem številne možnosti vodne zabave. Tako si je mladež na mostno ograjo pritrdila dolgo vrv, ki ji omogoča skoke z več metrov visokega brega. Drugi, manj pogumni, skačejo z nižjih skal. Otroci, ki še niso vešči plavanja, ali pa veščine plavanja le malo obvladajo, se lahko podajo na »otoček«, večjo skalo, ki  le nekaj metrov od brega štrli iz vode.

 

Peščena plaža je kot nalašč za poležavanje in lovljenje sončnih žarkov. Za senco kopalci poskrbijo sami s pisanimi sončniki. Da bi bilo vzdušje čim bolj sproščujoče in počitniško poskrbi umirjena glasba, ki jo ves dan vrtijo v bližnjem »bifeju«, v katerem lahko dobite tudi osvežujočo pijačo. Za tiste, ki so radi vsakodnevno in preko celega dne na tekočem z dogajanji doma in po svetu, so tu tudi poročila na SLO 1 oziroma na Primorskem valu.

 

Na tej preprosti in naravni plaži ljudje uživajo in se sproščajo. Za marsikoga je v teh gospodarsko zaostrenih razmerah to edini način preživljanja počitnic in dopusta, saj si oddiha na morju, v toplicah ali gorah preprosto ne morejo privoščiti. Mnogi pa so že dolgoletni, zvesti obiskovalci te plaže in je sploh ne bi zamenjali za kaj drugega.

 

Plaža je vsako leto drugačnega videza, za kar poskrbi kar reka sama. Ob močnem deževju, ko se njen pretok skokovito poveča, namreč odplakne vse, kar so kopalci tekom poletja postavili.

 

Mogoče bi bilo dobro razmisliti o tem, da bi tudi v Desklah dobili svojo urejeno plažo, česar pa seveda krajani brez pomoči širše skupnosti nikakor ne zmorejo narediti sami.

 

 

 

Oglejte si tudi