Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Ko sanje postanejo resničnost

Evi Mori, mladi Kanalki, stari komaj 17 let so se uresničile sanje na Evropskem prvenstvu za kadetinje v mestecu Bar na jugu Črne Gore: s priigranim šestim mestom se z ekipo odpravlja na svetovno prvenstvo na Tajskem.
Sedemnajstletna Kanalka Eva Mori je svojo mladost posvetila odbojki, ki jo je začela trenirati s 7 leti na Osnovni šoli Kanal, pod okriljem svojega nonota Franca Bukovca in kasneje mame Patricije.

 

Ko je kraj dobil nov ženski klub, je Eva obvladala že vse prvine odbojkarske tehnike in začela tekmovati v mini in mali odbojki. S svojo ekipo je dosegala najvišja mesta v državi. Kot najboljša igralka ŠKL-ja je v 9. razredu OŠ prvič dobila najvišje priznanje.

 

Njen prvi največji nastop za slovensko izbrano vrsto kadetinj so bile kvalifikacije za EP, organizirane v Kanalu pred dvema letoma, kjer se ji je komaj 15-letni skupaj z ostalimi reprezentantkami pod okriljem trenerja Borisa Klokočovnika uspelo uvrstiti na Evropsko prvenstvo (EP) v Turčiji. Njeno drugo EP je bilo mladinsko, in je potekalo prav tako v Turčiji, kjer so se uspele uvrstiti v končnico tekmovanja in dosegle odlično 8. mesto prvenstva.

 

Letos se je Evi, skupaj s kadetsko reprezentanco, ki je kvalifikacijske boje bila v Novi Gorici januarja letos, uspelo brez izgublenega niza uvrstiti na EP v Črni Gori, ki se je odvijalo v Baru.  

 

Prav na tem prvenstvu je dokazala, da je iz pravega testa, saj je svojo ekipo kot kapetanka organizirano vodila vse do 6. mesta v Evropi. Ta rezultat pa pomeni odhod na Svetovno prvenstvo julija na Tajskem. Eva je bila obene na podlagi ocene odbojkarskih strokovnjakov in trenerjev proglašena za najboljšo organizatorko EP. Njene sanje so postale resničnost.

 

Zaželimo Evi strmo pot navzgor v njenem klubu OK Calcit iz Kamnika, ki se bori za letošnjega državnega prvaka, mladinski reprezentanci s katero bo nastopala na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji, letos maja in članski reprezentanci v katero je bila letos prvič povabljena in se bo udeležila Sredozemskih iger v Turčiji meseca junija.  

Oglejte si tudi