Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

V Ligu se dogaja

Otroci iz Liga in okoliških vasi smo polno zaposleni. Poleg šole in domačih opravil se že tri leta udeležujemo otroških delavnic, ki jih vodi Majda Markič.

Tekst: Ana Markič


Lani smo začeli že zelo zgodaj in se najprej udeležili pustovanja v našem kraju. Obiskali smo vse vasi in prinesli veselje tudi osamljenim starejšim krajanom. Nadaljevali smo z obdarovanjem naših mamic. Zgubali in okrasili smo papirnate škatlice, vanje pa dali simbol naše ljubezni - čokoladne srčke. Velikokrat sodelujemo tudi z Župnijsko Karitas. Letos smo za obdarovanje starejših izdelali lične križe iz das-mase in jih dali na vrvico kot obesek, za novo leto pa smo starejšim pripravili in okrasili steklenice v kateri bodo lahko hranili blagoslovljeno vodo. Prav tako smo izdelali majhne angelčke iz lesenih kroglic in glinenih lončkov. Obiskovalcem svete maše smo jih podarili ob dnevu Karitas.

 

Jesen smo počastili z izdelovanjem javorjevih šopkov in buč iz barvanega slanega testa. Tudi december je bil za nas delaven in vesel. Najprej smo izdelovali vizitke in sicer na dva načina: šivali smo balončke ali s servietno tehniko okrasili vizitke. Pri izdelovanju adventnih venčkov nam je pomagala in svetovala g. Vilma Velušček in nam pokazala kako okrasiti venček s pomočjo krep papirja. Pri izdelovanju smo pokazali veliko spretnosti in zanimanja.

 

Seveda pa sodelujemo tudi pri miklavževanju, božičnici, na pohodih pri raznih praznovanjih, likovni delavnici in na prazniku kostanja. Povsod z veseljem aktivno sodelujemo. Lansko leto je likovno delavnico v okviru praznika kostanja vodila Stanka Golob, ki izdeluje slike iz peska. K ustvarjanju smo povabili prijatelje iz OŠ Deskle, OŠ Kanal in sosednjega Prepotta v Italiji. Naredili smo zelo lepe in zanimive izdelke. Mogoče ste jih videli na razstavi na dan praznika.

 

Skratka, ustvarjamo, spoznavamo vedno nekaj novega, se družimo, predvsem pa se imamo lepo.

Tudi letos ne bomo mirovali. Kaj pa bomo delali? To naj zaenkrat še ostane skrivnost.

 

 

 

 

Oglejte si tudi