Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Razstava ročnih del Društva upokojencev Kanal

Ob mednarodnem dnevu starejših so člani kanalskega Društva upokojencev pripravili razstavo ročnih del, na kateri so svoj kotiček dobili tudi učenci OŠ Kanal in vrtca
Tekst: Franc Komac, predsednik DU Kanal

Prvi oktober, mednarodni dan starejših, ki so ga združeni narodi razglasili z resolucijo leta 1990, z raznimi aktivnostmi obeležije tudi Društvo upokojencev Kanal.

 

Ena od teh je razstava ročnih del, ki jih ustvarjajo upokojenci. Letošnja, ki smo jo pripravili v gostišču Križnič, je bila že enajsta. Izdelki so plod klekljanja, kvačkanja, vezenja, šivanja, pletenja, slikarstva ter obdelovanja lesa in kamna naših članov. V glavnem gre za unikatna, izvirno izdelana dela, čeprav se nihče profesionalno ne ukvarja s katero od naštetih panog.

 

Ker pa si v društvu prizadevamo za medgeneracijsko sodelovanje, so svoj kotiček na razstavi dobili tudi učenci osnovne šole Kanal in otroci iz vrtca, kar nam je še posebej v ponos.

 

Učencem in ravnateljici osnovne šole Kanal se zahvaljujemo za kulturni program ob odprtju razstave, zahvala pa gre tudi Silveriju Bajtu, ki nam vsako leto odstopi prostor v gostišču.

 

 

Oglejte si tudi