Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kanalska obvoznica ni prava obvoznica

Objavljamo pismo proti načrtovani obvoznici, ki so ga krajani Kanala naslovili na uredništvo Mosta.

Spet se oglašamo spodaj podpisani stanovalci. Povod je objavljen članek župana v Mostu. Motijo nas namreč njegova zastraševanja z razlastitvami in odvzemi premoženja. To početje spominja na nek drug političen sistem in ne na demokracijo.

 

Ne moremo pristati, da bi nam birokrati iz Ljubljane pobrali še zadnje zelene površine, vrtove in njive za nek objekt, ki ni obvoznica. To je samo še ena ulica več v Kanalu, ki problema ne bo rešila. Če ima DRSC že denar naj uredi soško cesto od Kanal do Nove Gorice. Ker zaradi tega, ker ni obvoznice, ni bil še nihče mrtev. Na soški cesti pa gre za mnogo preveč žrtev, tudi na račun slabe ceste.

 

Težki tovornjaki vozijo mimo lokalov, da pa jih je zmeraj manj zaradi gospodarske krize, ne pomisli nihče.

Tudi prah za goste lokalov ni moteč, saj so to le prehodni gostje za 10 do 20 minut.

MI pa bomo živeli v prahu in hrupu za vedno. Do sedaj še ni bilo opaziti, da bi kateri lastnik lokala polival ceste z vodo zaradi prahu, mar ne?

 

Prebivalce dela Kidričeve in Kolodvorske ulice ta nova cesta izredno bremeni in prizadene. Treba je upoštevati, da so nekateri stari že 70 let. Ne smemo pozabiti spomenika - kostnice. V njem je 32 zabojčkov s posmrtnimi ostanki borcev.

 

Menimo, da je nedopustno unčiti spomenik in ga predstaviti, ker je bil postavljen pred mnogimi leti. Kje je tu pieteta do pokojnih, da se prenaša in preklada njhove kosti po Kanalu. Mar je res treba vse uničiti, kar diši po prejšnjem sistemu.

 

Glede mostu se pojavlja vprašanje, ker bi le ta potekal čez ene najlepših korit reke Soče. S tem pa se bistveno zmanjša njihova lepota.

 

Ker župan nenehno izjavlja, da občina nima s projektom nič, pričakujemo, da nas bo zaščitila, ter nam še naprej omogočala normalne življenjske pogoje. Dejstvo je, da je občina zaradi nas, in ne mi zaradi nje.

Moti nas tudi, da se že izvajajo določeni postopki na terenu, brez da bi nas kdo seznanil s tem. Kot da nas hočete postaviti pred izvršeno dejstvo.

 

Naše aktivnosti bomo stopnjevali, pa četudi zato "obvoznice za enkrat ne bo".

Mogoče bodo kdaj prišli časi, ko bo dovolj denarja in se projekt spelje izven Kanala, ker le ta je prava obvoznica.

 

Pa tudi, če bo potrebno, Maribor ni tako daleč, če ste razumeli ...

 

(Podpise hranimo v uredništvu).

Oglejte si tudi